MHP’li Ahmet Özyürek Kangal’a sahip çıktı

MHP’li Ahmet Özyürek Kangal’a sahip çıktı
15:25 - Eylül 13 2019 Cuma

Son günlerde Kangal’daki taşımalı eğitim sistemine geçen okul ve iki lisenin birleştirilmesi ilgili olarak MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek Kangal’a sahip çıkarak bu konuda tepkilerini dile getirdi.

MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek Kuşkayası İlköğretim Okulu’nun taşımalı sisteme geçirilmesine ve Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin diğer lise ile birleştirilmesine karşı çıkarak tepki gösterdi. Bu konuda Kangal İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Alkan ile görüşen Özyürek okulların açılmasına 5 gün kala böyle bir kararın alınmasının doğru olmadığını belirtti. Bu konuda yetkililere seslenen Özyürek Kangal sahipsiz değildir dedi. Veliler ise çocuklarının kendilerinden ayrı yerde yatılı kalarak okumalarını istemedikleri belirttiler. Ahmet Özyürek Kangal’a her zaman sahip çıkacaklarını belirterek Kangal’ın yollarının da yapılması istediklerini söyledi.

MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek’in açıklamaları, “Kuşkayası İlköğretim Okulunu öğrenci sayısının az olması sebebiyle Taşımalı Eğitim Sistemi kapsamına aldıklarını ifade ediyorlar. Yine Kangal Merkezde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesinin diğer lise ile birleştirildiğini ifade ediyorlar.Buradan okulların açılmasına 5 gün kala böyle bir karar alan yetkililerine sesleniyorum. Kangal sahipsiz değildir. Kangal ilçemizi kimse göz ardı edemez. Böyle bir uygulama yapılacaksa Kangal ilçemizden başlanması son derece yanlıştır. Öğrencilerimizin velileri bizleri arayarak haklı olarak şikâyetlerini dile getiriyorlar. ‘Çocuklarımızın bizden uzaklaşmasını, yatılı okumalarını istemiyoruz. Köylerden şehre mi göçelim? Bu mu isteniyor? Biz köylerimizi terk etmek istemiyoruz. Kapatılan okulumuz açılsın’ diyorlar. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Kangal ilçemizin, Sivas’ın hakkını her zaman savunmaya devam edeceğiz. Alınan bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Şunu herkes net olarak bilsin. Kangal Sahipsiz değildir. Kangal’ı göz ardı ettirmeyiz.” söyledi.

Kangal’ın yolları Sivas’a yakışmıyor

Kangal ilçe merkezindeki yolların Sivas’a yakışmadığını belirten Özyürek, ”Belediye’nin bütçesi yetersiz olabilir.Bu hizmet verilmeyecek, yollar yapılmayacak anlamına gelmez. Kangal ilçe şehir merkezindeki yollar şu an araçların gidemediği, Yayaların yürüyemediği, yolu Kangal’dan geçen gurbetçi ve misafirlerin şikayetçi oldukları bir durum olmuştur. Balıklı Kaplıcasıyla, Dünyaca Ünlü Çoban köpeği ile Türk Turizmine hizmet eden ilçemizdeki bu tablo Kangal’a ve Sivas’a yakışmıyor.”diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi