MHP Lideri Devlet Bahçeli: ‘Bunlar dine değil İslam’a karşıdır’

MHP Lideri Devlet Bahçeli: ‘Bunlar dine değil İslam’a karşıdır’
18:00 - Temmuz 14 2020 Salı

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü ile Ayasofya Camii’nin açılışına hoşgörüsüz çevreler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 15 Temmuz 2016 gecesinin ulusal hatıralardan çıkmayacağını belirten Bahçeli, “Sadece dört yıl önce, Türk Silahlı Kuvvetlerine dökülen ipotek ve ihtiyatla dar bir kadro devleti, işgal, iç barış ve huzur. 15 Temmuz’da Fetullah Terör Örgütü zalimlerin tetiklenmesini sağladı ve hain ve hain yüzünü kusursuz ve aldatıcı bir şekilde gösterdi. Bu konuda Türkiye, milletin birliğini önemseyen varlıklarını, hükümlerini açık tutuyor ve iç ve dış cephelerin tarihi devamlılığı kanlı işgal güçlerinin feto kullanımını silahlı tutkularına ulaşmak istediklerini “ifade etti.

15 Temmuz işgal girişimi, Gezi Parkı girişiminin bir devamıdır.

Gezi Parkı girişiminin devamı olarak 15 Temmuz darbesinin taşını ve istila girişimini belirten Bahçeli, “6-8 Ekim olaylarının bir aşaması, bazı il ve ilçelerde barikat ve hendek terörünün negatif ayağı. Türkiye özellikle son on yılda birçok felakete maruz kaldı. Siyasi, ekonomik ve diplomatik zorunluluklarla içten ve dıştan ağır operasyonlar geçiren ülkemizin, 15 Temmuz’da iç kaos ve kaosa girmesi ve hatta bölünerek devrilmesi planlanıyor. Zor bir coğrafyada yaşadığımız bilinen ve reddedilen bir gerçektir. Geçmişten miras kalan düşmanlık ve huzursuzluk, şimdiki zaman diliminde farklı şekil ve yöntemlerle uyanık ve uyanık olmamızı gerektirir. Fetihlerimizin intikamını almak ve zaferlerimizin yeniden kazanılmasını sağlamak için sıraya gelen Türk düşmanlarının, doğrudan veya ele geçirdikleri hainlerle hiçbir zaman boşta bırakılmadığı ve elverişli olduğumuzu gözlemlediği bilinen bir sorundur. ve uygun bir ortamı yok etti. Yaşlar değişse ve tarih nehri hızla akmasına rağmen, karanlık senaryoların her zaman aynı olduğu ve değişimin sadece zulüm rakamları olduğu açıktır, tamamen ulusal hafızada saklıdır.

“15 Temmuz her şeyden önce bir terörist darbe girişimidir”

Her şeyden önce 15 Temmuz’un bir terörist darbe girişimi olduğunu belirten Bahçeli, “Gönderme ve idare merkezi Pennsylvania’dır ve komuta ve komuta zinciri Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiyerarşik yapısının dışındadır. FETÖ onlarca yıldır devlete sızmış ve stratejik ve kritik pozisyonlar biriktirmiştir. Devletin ve toplumun hücrelerine bu hain yaşam organizasyonuna nüfuz eden yıllardır Türkiye’nin yıkımı hazırlanıyor. Silahlı Kuvvetler, polis, yargı, bürokrasi, medya, iş dünyası, üniversiteler ve diğer eğitim kurumları ile birlikte Feton siyasette yer alan Türkiye, ahtapot gibi şarkı söylüyor. Melanet Gülen çetesi 15 Temmuz’da Türk milletine silah çekti, son şanslarını denedi ve son kozlarını oynadı. Darbe girişimine direnen büyük Türk milleti, efsaneyi 15 Temmuz’da işgal etti ve bağımsızlığının, hayatta kalmasının ve mutlu varlığının onurunu bozmadı. Darbecilerin zorlandığı tankların altında ezilmemelerine rağmen, korsan savaş uçaklarının sorti ve sonik patlamalarından gurur duymuyorlar, helikopterlerden çıkan ateşten ve çocuklarla ne kadar övgüden korkmuyorlar meydanlara, yollara ve köprülere karşı koymaya direnen azizlerin

Üç tarafı denizle, dört tarafı düşman hedef Türkiye ile çevrilidir

Bahçeli’de, “Türkiye’nin üç tarafı, dört tarafı ile Türkiye’nin düşmanlık hedefleri ile çevrili ulusal birlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirmekten, sanal anlaşmazlıkları baltalamakla birlikte, tehlikeli kutuplaşmayı ortadan kaldırmaktan başka bir seçenek yok. FETO, PKK, DEAS, DHKP-C ve diğer terör örgütlerinin, iç zayıflıkların ve cephelerin yanı sıra dış taraftarlar tarafından beslenmesi yadsınamaz, CHP, IP, HDP ve diğer yedekler. kriz siyasetinde sürekli oynamak ve demokrasi maskesi ile ulus ve devletle ilişki ve temas çizgileri kurmak fahiş bir kızaktır. ”

“CHP lideri bir kez daha tahtaya çıktı”

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sıralayan Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup konuşmasında zayıflığı ve meçhuliyeti girdabına düşerek partimizi suçlayan ifadeleri kullanması bu kaymayı kontrolsüz sürüklenmeye dönüştürdü. CHP lideri tahtaya bir kez daha bastı ve sıkılmadan fitna pusulasını yaptı. Ulusal bir konuda erkek gibi duramayan ve dik duramayan Kılıçdaroğlu, bir mahkum ve bir çalkalayıcıdır. FETÖ ve PKK hakkındaki görüşleri de köklerin bir işaretidir. 15 Temmuz demek için kontrollü bir darbe ya da tiyatro işbirlikçi, ihanet toplamaktır. Gerçekten de yanlıştır ve muhataplarını tarih ve ulustan önce utandıracaktır. Dört yıldır FETÖ ile tavsiyemi ve uzlaşmamı kabul etmeyen kasıtlı bir mücadele süreci devam ediyor. Ancak bu terör örgütü henüz köklü değil. Çünkü FETÖ için bir umut olan iç işgal cephesinin varlığı FETÖ ile temas halindedir, FETÖ’nün zehirli hedefleri ile sivil toplum örgütlerine katılır, yadsınamaz bir şekilde açıktır. Mücadeleyi sorgulayanlar, FETÖ değirmenine su taşıyan blenderlerdir ”dedi.

“Bunlar dine değil İslam’a karşıdır”

Ayasofya ibadetini açma kararıyla ilgili açıklama yapan Bahçeli, “Ayasofya ibadetini açma kararından sonra ibadet, politikacılar, kalem sahipleri, köşe yazarları ve akılda kalan akademisyenler, ahlaki dağılma, bağlılık bölümü. Kiliseler Birliğinin temsilcisi gibi konuşmak gerekirse, ülkede Rusya’dan Yunanistan’a, ABD’den diğer AB ülkelerine kadar Türk milletinin egemenlik ve inanç haklarını karalamak isteyen ülkede ajan ve ajan olarak hareket edenler, kusurlu bir teslimiyetin alt kısmı. Brüksel’deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısında Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinin kınanması pahalı olmayan bir meydan okuma ve bir karar. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’yi inançlarımızın hakaret eden Haçlı zihniyetini reddettiği cami kundakçılığını kınamasına kınıyor. Ayasofya Camii’nin açılışını sindiremeyenler, Ortodoks Kilisesi’nin kapısında görevli olan rahatsız edici ve ahlaksızdır. Son gelişmeler turnusol kâğıdı, beyaz koyun ve kara koyun olarak hizmet vermiştir. Ayasofya Camii’nin açılmasıyla alttan hayal kırıklığına uğrayanlar, bu ulusun ruhi olarak oğlu olmayacak. Yunanlıdan daha Yunan, Fransız, Amerikalı ya da Ruslardan daha fanatik olanlar ve ezan sesi yerine kilise çanı dinlemek isteyen insanlar, fetih ve zulümle eşleşen piçlerdir. Bunlar dine değil İslam’a karşı. ”

Irfan Çalışkan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi