MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki!

MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki!
22:00 - Eylül 22 2020 Salı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Covid-19 salgını, krizi fırsata çevirmek ve ağır sorunları çözmek için insanlığı ya dipte bir uçurum ya da onu destekleyecek bir yola sürüklüyor. Artık başka seçenek yok. Üstelik bu sürüklenme durumu risk, tehlike ve belirsizlikle doludur. Normal yaşam kalıplarına uymayan, fikir akışıyla bağdaşmayan, insan deneyimi ile açıklanamayacak bir dönemden geçiyoruz.

Yaşanan birlik ve beraberlik salgını olursa dayanışma ve güven içinde yüzleşmeye devam edeceğimiz ortamın kazananı Türkiye olacaktır. Medeniyet müktesebatımız, tarihi mirasımız, irademiz ve inanç merkezimiz tüm zorlukları ve engelleri aşmamız için bize ilham veriyor. Kötümserliği aşılayanlar hariç, hastalığı iyileştiren yabani otları kurutarak başaracağımızdan hiç şüphem yok. Allah verdiği her derde çare vermiştir. Bu bizim inancımız. Sabır, tedbir ve güven ile kötülüğü ortadan kaldırıp şifayı fethedeceğiz. Bilimsel Kurulumuzun tavsiyelerine uymalı ve Sağlık Bakanlığımızın çağrılarına kulak vermeliyiz. Çünkü önlem virüsten daha güçlü “dedi.

“Covid-19 ile mücadele edenler hakkında en ufak bir sözüm yokken var olduğumu söylemek müftülük ve utanmazlıktır”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Tabipler Birliği ziyaretinin ardından açıklamalara tepki gösterdi. Bahçeli, “Doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın insanüstü fedakarlıkları dünyevi değerlerle karşılaştırılamaz. Hepsine teşekkür ederim. Ancak bir ekibin profesyonel organizasyonunu Türkiye aleyhine kullanmasını kınıyorum. Halkımızı alarma geçirmek, hiçbir şey olmayınca felaket çığlık atmak, kapıda mükemmel bir fırtına diyerek bir dehşet resmi çizmek ahlaki değildir, milli ve vicdani bir tutum da değildir.

Bilim adamları umut verir, ufku çizer ve onlara haysiyet ve şefkatle davranırlar. Virüse karşı mücadeleyi engelleyen CHP lideri, söylediklerimi anlayamıyor. Anlasa bile söyleyemez. Pandemik önerileri kara mizah. Bunun yeni bir örneği, kahvehanelerde oyun oynamak, ancak her oyunun başında yeni bir kart destesi kullanmak istemesidir. Kılıçdaroğlu bugün TTB’yi ziyarete gitti. Yalanlar ve dedikodularla perçinlenmiş çarpık açıklamalarını kamuoyuna paylaştı. Deliryumda, ‘Covid-19’la savaşanlar, hayatlarını bu işe adayanlar terörist oluyor. Şimdiye kadar duyduğum en saçma şey. ‘Kılıçdaroğlu’nun TTB’ye yönelik eleştirilerime cevap vermesi doğal. Çünkü kaynakları aynı. Covid-19 ile mücadele edenler hakkında hiçbir sözüm yokken var olduğumu söylemek müftülük ve utanmazlıktır! Keşke Kılıçdaroğlu bir yalan makinesine bağlanıp bu konuşmayı yapsaydı! “açıklamalarda bulundu.

Yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyen Bahçeli, “Covid-19 nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi. Alınan tedbirlerle anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine okul kapıları açıldı. Yeni eğitim ve öğretim dönemi 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başladı. Çocuklarımıza, ailelerine ve öğretmenlerine başarılar diliyorum. Büyük emeği geçen Milli Eğitim Bakanımızı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Umarım tüm öğrencilerimiz kısa sürede derslerine ve öğretmenlerine kavuşur. Kontrollü yüz yüze eğitim sürecinde okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin ve tabii ki sevgili çocuklarımızın büyük bir hassasiyet ve ilgi göstermesi tek dileğimdir ”dedi.

Bahçeli Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yaşanan olay hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Son olarak, sağlık uzmanlarımıza yönelik şiddet vakalarını şiddetle kınıyorum. Şifacı kardeşlerimize saldıran herkes en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu konuda bize düşen her şeyi yapacağımızı garanti ederim. ”

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi