MHP lideri Bahçeli’den güçlü tepki

MHP lideri Bahçeli’den güçlü tepki
20:00 - Temmuz 27 2020 Pazartesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in ibadet ve siyasi gündem için açılmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’in istisnai bir kararlılıkla açılmasının yakın tarihin en önemli olayı olduğunu söyleyen Bahçeli, “Müslüman Türk ulusu irade ve bağımsızlık haysiyetini cesaretle savundu ve inanç haklarını savundu 1930 ‘Yıllarca dolu iç ve dış politik şartlarda müze olarak inşa edilen Ayasofya’nın dönüşü aynı zamanda azizimize, fetih mirasımızın korunmasına saygı işareti. ”İç ve dış odakların varlığı. Şerif’in inananlarla buluşmasını sindiremeyen, hem açık hem de aşağılık kanıtıdır. ”

24 Temmuz Cuma günü Yunanistan’da yas ruhunun hüküm sürdüğü göz önüne alındığında Bahçeli, “Müftü ve müvekkilinin tehlikeli suçlamaları ve suçlamaları tedaviye sokması sadece bozulma değil, daha ahlaki kopuş ve vicdani çöküştür. Ulusal ve ruhsal değerlerimize kör bir aydınlanma ve eski bir kayıtsızlık ile ön alanlara giren ilkel ve örnek durumlar, lütuf sınırlarından hızla taşar. Türkiye’nin egemen bir devlete kategorik olarak saldırması, halka açık mesafe özelliğidir. Yeminli Türk ve İslam düşmanları, mimar oldukları karanlık kampanyayı sürekli geliştiriyorlar. Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’in ibadet için açılması sonucunda, Müslüman’ın tapınakla kucaklanmasını ve caminin cemaatini ağır bir yenilgi olarak görenler yanlış gömülmedi, hesap hatası kalmayacak. Aslında, bu hesap hatasının failleri ve ekstraları iki ana duruşta ve tezahürde ortaya çıkmıştır. İlk adımda, Yunanistan liderliğindeki ülkelerin sınırları ve bilinçdışı bilinçdışı ve temelsiz suçlamaları dahil edildi. Yunanistan’da 24 Temmuz’da yas atmosferinin hakim olması tam bir zihin ve rızadır. Atina yönetiminin egemen ve meşru sınırları içindeki bir cami üzerindeki gerçek iddialar sadece düşmanlıkla tanımlanacak ve canlandırılmayacak, aynı zamanda tarihsel akışın 567 yıl önce donmuş olduğuna dair kanıt oluşturacak ve kanıtlanacak. bu ülkede bayrağını yarıya indirmek için, kilise çanı sürekli çalındı ve Türkiye elbette bir mesele olmayacak, hiçbir koşulda kendi çıkarları olacak “dedi.

Selanik’te yanarak Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili olarak Bahçeli, “Görüşümüze göre, gözleri ve kanları Türk bayrağını yakmaya yetecek kadar nefret eden Yunan Faşistlerinin sıradan başka özellikleri olmadığı açıktır. Bizans kalıntıları. Yunanistan’ın bu tutumu istikrar, barış ve barışa hizmet etmiyor. İstanbul’a spekülasyon yapanlar, Konstantinopolis’e özlem duyanlar, milletimizin sinir uçlarıyla oynamak için bir ikilem ve bağlama ikilemi içindeler. Türk ulusunun ayranı şişerse, düşman çevrelerin kaçmak için delikleri bile olmayacak. Buna ek olarak, Yunanistan Başpiskoposu dinler ve medeniyetler arasında provokasyonlar yapar, kusurlu ve ahlaksız bir komplonun bir gösterisidir. İstanbul dünyanın en büyük Türk şehridir. Bu tarihsel gerçek, Son Güne kadar kalacak ulusal bir gerçektir. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif, 567 yıldır Türk milleti tarafından tutulan fetih, zafer, inanç ve inanç tuzaklarının sembolüdür. Bizans’ın mirasçılarının çürük söyledikleri veya yaptıkları ne olursa olsun, bu gerçek Türk ulusunun onurudur. Kışkırtıcı Yunan yönetimi, Ege ve Akdeniz’de tırmandığı gerginlikleri ve itici güçleri derhal bırakmalıdır. Kurtuluş Savaşı’nda başı ezilen Megali İdea kavramı, yeri ve zamanı gelirse cesaretinin bedelini tekrar ödemek zorunda kalacak. ”

“İkinci ayakta, Yunanistan’ın yanında sıralanan, Yunan tezlerini ısrarla selamlayan ve ahlaksızlığı benimseyen işbirlikçiler var. Diyanet İşleri Sophia-i Kebir Camii-i-Şerif, inceleme ve yorumlamada yer alan değerlendirmelerde, kopuk Atatürk’ün lanetinin kürsü bağlamında kürsü, cumhurbaşkanının Cuma vaazları sırasında bu ülkeye en büyük kötülükten sorumlu değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Bağımsızlık mücadelesinin lideri, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü lanetleyecek birinin henüz annenin rahminden doğmadığını belirten Bahçeli, “Atatürk’ün hakaret ve ihanet ihanettir. Herkes izlese ve sessizleşse bile, böyle bir rezalet Milliyetçi Hareket Partisi’nin sessiz kalması, bir seyirci olması Aziz Atatürk bir lanet değil, merhamet okunur, dua edilir, şerefi minnet ve şükran duygularıyla hatırlanır ve Atatürk, lanetin okunduğu yalanını yaptı ve acımasız bir bölücü kutuplaşma inşa etti, Türkiye boşluğu zehirli bir şekilde çekmeye hazırlanıyor. Lekeli arkadaşlarıyla iktidarda olma hedefini belirleyen CHP’nin Atatürk’ü ve Laikliği ve kendilerini Cumhuriyet’in koruyucusunu veren kişi ya da gruplar boşuna.

Devletin8 Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 ve ruhuna sadık, iştirak bahçesine vurgu yapan “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milleti zirvesi gurur ve itibar. İstanbul’u işgalden de koruyan muhteşem iradenin hiç şüphe yok. İstanbul’u fetheden yüksek inanç da değerli olduğu için göz ardı edilmeyeceği düşünülecektir, eğer zalimler Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’ten yükselirse ve tevbe inancımızın bayrağı dalgalanıyorsa, bunun şerefi Fatih Sultan Mehmet Han ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk birbirlerinin karşısında, Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı İmparatorluğu’nun, iki devletli modelinin tarihi, iki egemenlik eseri yabancı değildir, öyle olmayacak. Osmanlı İmparatorluğu’nun devamı olan Türkiye, bu kuşağın ardılıdır Fatih ne olursa olsun Atatürk II.Atatürk, Abdülhamid Han kadar değerlidir.Gree Başbakanı’nın tarzı ile konuşmak ce ve Yunanistan Başpiskoposu, kaleyi yıkmayı taahhüt eden iç işgal cephesidir. Oyunları bozulacak ve ulusal birlik ve dayanışma iradesi en büyük garanti olacak. Nitekim bu büyükelçiler asla hoş görülmeyecek. ”

MHP Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

“Ortaçağ çamurunun çamurunu Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’in açılmasına yaymak, Cumhuriyet’in cenaze namazına ibadet etmek ve Laiklik bir vesayet dili, bir dayatma, utanç verici bir ağızdır. Türkiye Cumhuriyeti’ndekilere iftira atmadan böylesine hassas bir ortam üzerinde artan tartışmada halifelik. Bu konu kapatıldı ve tartışmalar bunalmış durumda. Yeniden hilafet, yeni bir çatışma, öngörülemeyen bir iç karışıklık anlamına gelir. Kimsenin buna hakkı yoktur. Anayasa’nın ikinci maddesinde vurgulandığı üzere Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Hükümeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir varlıktır. Dili Türkçedir. Bayrak, şekli yasada belirtilen beyaz ay yıldızına sahip bir bayraktır. İstiklal Marşı ‘İstiklal Marşı’ dır. Başkenti Ankara’dır. Atatürk bizim ortak değerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında felsefe ile yüzyıllar boyunca birliktelik, dayanışma, kardeşlik ve vatandaşlığa hoş gelecektir. Vatandaşlık bağıyla Türk Devletine bağlı olan herkes Türk’tür. Türklük ırksal bir aidiyet değildir; Kültür, tarih, inanç ve ideal tenceresinde yoğrulmuş ve süzülmüş mutlu bir sevgi durumudur. Türkiye, herkesin düşünce ve inanç özgürlüğüne sahiptir ve kutsalın güvenliğine ve varlığına zarar verdikten sonra. Cem ihanete uğrayan cami arasında Türkiye’ye ihanet üretmek için ulusal kumaşımızın suikastı. Kim nereye ibadet edecek, kim devletin öznesi olmadığına inanacak. Türkiye’de hukukun üstünlüğü esas ve baskındır. Türkiye özgür dünyanın gururlu bir üyesidir. Ülkemizden hangi dini inanç, hangi mezhep, etnisite ve bölge gelirse gelsin, hiç kimse ikinci sınıf bir insan olarak görülmeyecektir. Türk milleti, sosyalleşmenin ve kucaklamanın önemli bir biçimidir. Bu nedenle, halkı aşağıya indirmeye, ayrımcılığı teşvik etmeye ve kışkırtmaya çalışan Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’in çevresine haksızlık getiren kimsenin, tarih, maneviyat ve ulustan önce bir suç işlemiş olduğu açıktır. İkinci yüzyılı hedef alan ve 13 maddelik bir kopya çağrısı bildirimi yapan CHP Başkanı, bu açık gerçeklere karşı hareket etmekle yükümlüdür. ”

CHP’nin 37. Bahçesinde yapılan büyük Kongre ile ilgili açıklamalarda, “37. Genel Kurul ile birlikte verilen yönetici şifresi Kılıçdaroğlu’nun da uzatma hdp’y zeytin dalı atladı, PKK saç gülümsüyor, Feton umut, Türkiye düşmanlarını köprüleyen politikalardan Dönüşü hem ülkemiz hem de kendi iyiliği için olacak.Türk milleti her sorunu ahlaki bir uzlaşma ile çözecek.Her zorluk, saygı ve olgunluk kültürüyle aşılacak, ulusal birliğimiz dinleyerek çelikten ayırt edilemeyecek hale gelecek. meşru ve adil sınırlar içinde birbirlerinin düşüncelerine saygı duymak, birbirlerine hoşgörü ile yaklaşmak, birbirlerine hoşgörü ile yaklaşmak, geleceğin büyük gücü Türkiye Cumhuriyeti’dir, tıpkı Türk milleti geçmişte yaşanan endişeleri yendiğinde, bugün onunla yüzleşmek ve bağımsızlığını ve geleceğini kıskanılacak bir özveri ile savunmak, bu savunma hattı Ötüken’den Ankara’ya, yüzyıl boyunca birçok fedakarlıkla uzanmıştır. Ayrıca, kırılamayan ve kalıplanamayan bir hayatta kalma zinciridir. Milliyetçi Hareket Partisi, ulusal hayatta kalma, ulusal mevcudiyet, ulusal barış, ulusal refah, ulusal tarih ve ulusal hakları savunmak için yemin ediyor. Mersin’deki Mut ilçesinde askerlerimizi taşıyan bir otobüsün devrilmesi sonucu Yüce Allah’tan merhamet; Ailelerine, silah arkadaşlarına ve sevgili milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralanan ve tedavi gören kahramanlarımıza şifa diliyorum ”.

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi