MHP lideri Bahçeli’den Ayasofya’nın açıklaması

MHP lideri Bahçeli’den Ayasofya’nın açıklaması
20:00 - Temmuz 10 2020 Cuma

MHP Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay 10. Dairesi’nin Ayasofya ile ilgili kararı hakkında açıklama yaptı. MHP Lideri Bahçeli, “Ayasofya Camii, Türk milletine kutsal bir güven, İstanbul’un fethinden kalma kutsal bir tapınak. Fetihimizin simgesi olmasına rağmen, 567 yıllık bir tarihin onur ve inancı olan Ayasofya’nın 24 Kasım 1934’te müzeye dönüştürülmesinin ardından çıkan yangını takip eden tartışmalar bugüne kadar devam etti. Nihayetinde, 10. Danıştay Meclisi muazzam bir kararı iptal etti ve Bakanlar Kurulu’nun Ayasofya Camii’ni müzeye dönüştüren kararını iptal etti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ayasofya Camii Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi, böylece ibadete açılmadan önce hiçbir engel ve engel kalmadı. Milliyetçi Hareket Partisi, Danıştay 10. Dairesi’nin kararından memnun, mutlu ve mutlu. Çünkü Ayasofya Camii’nin ibadet için açılması konusu uzun yıllar boyunca uzlaşmaz arzumuzdur ”dedi.

“Ayasofya’nın kapıları geniş açıldı ve temiz alınların secde ile buluşması sağlandı.”

Bahçeli, “Müslüman Türk milletinin haklı ve meşru beklentileri karşılandı, Ayasofya’nın kapıları ön plana çıkarıldı ve temiz alınların secde ile buluşması sağlandı. Nitekim bugün tarihsel bir gün olarak kendini gösterdi. İnanç haklarımızı ve egemenlik kazanımlarımızı yok etmek ve taciz etmek için sıraya giren ülkeler odaklanmalarını ve düşmanlıklarını kaybetti. İrade ulustur, karar hukuktur ”.

Bahçeli yaptığı açıklamada şu şekilde sona erdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Sürekli Vakıflar, Tarihi Eserler ve Çevre Vakfı’na ve elbette tarafını ve samimiyetini net bir bildirimle gösteren 10. Danıştayın onurlarına içtenlikle teşekkür ediyorum. Ayasofya’yı tekrar açma sürecinde irade. Yüce Allah’a Ayasofya Camii’nin Türk-İslam dünyası için faydalı ve kutsanmış olmasını ve tarihi tapınağımızda yapılacak dua ve duaların kabul edilmesini istiyorum. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi