MHP Lideri Bahçeli: ‘İttifak Başkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin seçiminde ne yapacaksa’ ‘

MHP Lideri Bahçeli: ‘İttifak Başkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin seçiminde ne yapacaksa’ ‘
17:00 - Haziran 26 2020 Cuma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel merkezdeki milletvekillerinin katıldığı toplantıya başkanlık etti. Korona virüsü önlemleri çerçevesinde yapılan toplantıdan sonra yazılı açıklama yapan Bahçeli, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. parlamento seçimlerinin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 49 fahri milletvekili ile demokratik temsil edileceğini belirtti. . İradenin onurdaki görev ve gereksinimi temsil ettiğini beyan etti. Bahçeli, “İnancımız şu ki, Türk ulusunun manevi ve ulusal değerleri ile birleştirilmeyen her siyasi önerinin, rüzgar esintisinden akan saman çöpünden farklı olduğunu,” diyen Bahçeli, MHP’nin ikisinden biri olduğunu da sözlerine ekledi. Cumhuriyet İttifakının saygın paydaşları.

Diyerek şöyle devam etti: “Türkiye’deki bu ahlaki ve kutsal ittifak yapısı, ısrarla yükselmek ve yükselen değerlerin coşkusunu ve heyecanını yaşamak için, bu nedenle gece gündüz söz verdi. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’na rağmen, Gazi sorumlu Meclis’te denge ve kontrol fonksiyonu ile mevcut olan muhalefet görevi için, muhalefet anlayışımızın kurulmasını ve tedarik edilmesini sağlarken, siyasetimizi ulusal bilinçle, güçlü argümanlarla donatmamız teşvik edilir; akıcı, rasyonel, çevik ve samimi bir tarzda tahkim ve güçlendirme, inandıklarımızı ifade etmekten asla kaçınmayacağımız açıktır.

Her konuya geniş bir perspektiften bakarak, irade gücümüzü mevcut olanaklarımızla dengeleyerek yaşamın ve siyasetin her yönünü derin bir bakış açısıyla kavradığımız bilinmektedir. Bu devlet çevirisi aynı zamanda temel tutumumuzun özünü ve özünü oluşturur. Üstlendiğimiz tarihsel sorumluluğun farkında olalım, elbette aklınızdayız. Fikirlerimizin ve ruh kökümüzün kaynaklarından beslenerek her soruna birçok ve çeşitli nedenlerle yaklaşmak, rastgele bir seçimden ziyade istisnai bir tutumun, olağanüstü bir tutumun bir özetidir. Ülkemizi, ideallerimizi ve ilkelerimizi, sığ siyasetlerin dalgalanması olmadan, günlük sığ politikaların boşluğuna gömülmeden, özgür irade ile temsil etmek en büyük onurdur. ”

“Bizim için gelecek, feda edilemeyecek gizli bir hazinedir.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Türk ulusunun klasik siyasi mücadelenin ötesinde yasal, tarihi ve kültürel ve ekonomik haklarını savunmak ve sonuçlandırmak zorunda olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Bizim için gelecek, feda edilemeyecek özel bir hazinedir.” Kısacası, ulusal beklentimiz hayatımızın pırıltısı, bizim nişanımızdır. Milliyetçi Hareket Partisi, iyi huylu bir mizacına, iyi bir müktesebata, sonsuz bir kararlılığa, çelik bir atılganlığa ve onlarla birlikte “dedi.

“Türkiye eskisine dönmeyecek”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yaklaşık iki yıldır resmi ve siyasi yönetim sistemine girdiğini hatırlatan Bahçeli, “Şükürler olsun, Cumhuriyet tarihinin en büyük sistem reformu kök salmış ve bir amaç olmuştur. Özellikle Covidien-19, yeni hükümet sisteminin hastalıklarla mücadele sırasında tüm özelliklerini ortaya koydu ve Türkiye’nin salgına karşı gücü olmasına rağmen etkili kararlar dizisi canlı tutuldu. Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde geleceğini gördü ve tüm olumsuz propagandaya rağmen yeni sistemi kabul etti ve kabul etti. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmekten bahsedenler, suya yazan, halatı yayan ve cehaletlerinden kaynaklanan politik tutkunlarıdır. Türkiye geçmişe dönmeyecek. Diyerek şöyle devam etti: “Bunu anlamak ve kabul etmek için çevikliğe hayat ve omuz veren siyasi meraklılar için sayısız fayda var.”

“Başkanımızın girişimleriyle başlayan hazırlık süreci, şimdi partimiz ile AK Parti arasındaki temas ve müzakere trafiğinden uzaklaşıyor ve ortaya çıkan ve bilinen yasal düzenlemelerin altyapısı oluşturuluyor.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin izlediği iki stratejik hedeften birinin Cumhuriyet İttifakının devamı, diğerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin periyodik değil, periyodik başarısı olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

“Türkiye, ulusal iradenin onayı ile siyasi yaşamın çeşitli yönlerinde yaygın çok taraflı sistem yeşerip konuştu. Yeni hükümet sistemi, bugüne bağlı, geleceği bugünle bağdaştırarak ve bir araya getirerek kilit bir işlev gördü. Türkiye’nin yeni hükümet sistemi kuşkusuz sağlam bir toparlanma oluşturuyor, Türk milleti geçerli bir karakter ve mahsul kabiliyetidir.Geçerli yasal ve idari mevzuatı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu hale getirmek ve yanlış anlaşılmaları ve demokratik uyumsuzluğu telafi etmek bizim içten arzumuzdur. sabır ve uzlaşma.

Bu bağlamda, 15 Mayıs 2020 tarihli yazılı basın açıklamasında yer alan ve içeriği ve içeriği altı maddeden oluşan tekliflerimizin hukuki ve ahlaki bir temele sahip olması beklenmektedir. Nitekim, Başkanımızın girişimleriyle başlayan hazırlık süreci, partimiz ile AK Parti arasındaki temas ve müzakere trafiğine mesafe kat etmekte olup, ortaya çıkan ve bilinen yasal düzenlemelerin altyapısı oluşturulmaktadır. . Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve TBMM İçtüzüklerini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle çelişmeyecek içerik netliği ve ifade kalitesi ile perçinlemek zorunludur. ”

“Demokrasi ipotekli ve muhafazakar partilerin hile yaparak bir grup oluşturma yolunu açmak anlamına gelmez”

Siyasi Etik Yasası, Bahçeden bahsetmek için tartışmasız bir ihtiyaca ihtiyaç duyuyordu, “Siyasetin çarpık zihniyetini bozması, Türkiye’nin büyüyen etik sorunlarını koymak zordur. Türk siyaseti kirlenirken, ulusal irade sarsılır. grup ve ne kurmak, borsada tüccar yardımcısı, otorite ulus korsan ve ince vermiyor hevesli kullanarak, marjinal partiler sabit vadeli ve milletvekillerinin tekrar belirli amaçlara geri dönüp dönmediğini Türkiye’ye zarar veren alanlar imaj ve prestij, başka hiç kimse olmadığı zihniyetini eskimiş ve sakat bırakmıştır. CHP, bu gaf ve rezaletin öncüsüdür.

“Devam eden saltanatı risk altındayken, ulusa bakan ve fildişi kulelerinin keyfini çıkaran bazı barların gerginlik ve mücadele ikliminde çare bulması skandal bir utanç.”

CHP’nin sessizlikle demokrasiyi boşa harcadığını belirten Bahçeli, baroların yaptığı yürüyüşten de bahsetti ve şunları söyledi:

“Türkiye önleme ve beklentiler arayışı içinde. Nerede bir yalan varsa, CHP orada. Nerede yanlış ve yıkım olursa, CHP en altta. Çünkü bu CHP bahardan boşaltıldı ve pedleri yaktı. Türkiye, CHP’nin günden güne kötüleşen sorunları ile karşılaşır Zil virüsü politikası istikrarsızlığın ana kaynağıdır.Kamu kurumları niteliğindeki meslek kuruluşlarına ilişkin yasal düzenlemelerin halen hazırlık aşamasında olduğu bilinmekle birlikte, 19 Haziran’da bazı barlar tarafından Ankara tarafından başlatılan kaos yürüyüşü ve CHP-HDP-IP’nin kamu desteği sorumsuz. CHP, HDP ve bazı baro derneklerinin birbirini takip eden birkaç nedenden ötürü zamanlaması melankoli bir cihaz, bir melun tezgahı, karanlık bir kampanya dolaşımda, zehirli bir atmosfer yaratma yarışı var.

Talep edilen ve amaçlanan bir iddiayı dile getirmek, görüş, öneri ve fikirleri hukuki hazırlık çerçevesinde siyasi muhataplarla paylaşmaksa, bunun yöntemi ayakkabı giymek değil, gizli diyaloglar yoluyla demokratik erdem göstermek. Bununla birlikte, kutuplaşmayı hızlandıran ve kargaşayı teşvik eden yürüyüşler sadece yolları aşındırmakla kalmayacak, aynı zamanda devletin ülke ve ulusunun bölünmez bütünlüğünün yanı sıra iç barış ve barış atmosferini de zayıflatacaktır. Ulusa bakan ve fildişi kulelerinden zevk alan bazı barların, devam eden saltanatı risk altındayken gerginlik ve mücadele ikliminde çare bulması skandal bir utançtır. Türkiye ve dünya bugün hassas ve kırılgan sosyal hırs döneminden dolayı bar yöneticisinin davranışlarını bile ihlal ettiği için demokratik bir eylem sahnesi değil, despotik bir düşüncesiz ve utanmaz. ”

“Birden fazla baro birliğine gelince bir fırtına bir kaşık suda kırıldığında demokrasinin çoğulculuğunu çözmek imkansız bir çelişkidir.”

Ön cephenin taslak olmadan da olsa, tek cepheli bar yönetimi kapsamında yanlış ve sakat bir araç olduğunu söyleyen Bahçeli, “Demokrasinin çoğulculuğunu isteyenler, bir kaşık suda bir fırtınayı kırdığında, birden çok baro ilişkisi fikrine gelir. Demokrasi, farklı fikirlerin, ahlaki normlar ve önlemler içindeki farklı eğilimlerin mücadelesine ve rekabetine dayanır. Bugüne kadar, çaba ve enerjiyi yaya harcayan bazı bar dernekleri heybetli, dar çalışanlar ve kapalı devre çalışma sistemlerinin sesini duyuyor, kendilerini oynuyor ve oynuyor. Şimdi bu anti-demokratik çıkmaz sona erdi. Özellikle, politik olarak çağıran ve işi yol güzergahlarındaki ayak izlerine götüren CHP, susturulmadığı takdirde zorunludur. ”

“Milliyetçi Hareket Partisi yapılacak her demokratik ve dengeli çalışmayı kesinlikle destekleyecek ve arkasında duracak”

Türkiye, siyasi ve politik baskıya maruz kalan pek çok sorunla boğuşuyor, hain terörist saldırılarına maruz kaldığını hatırlatıyor Bahçe, ancak gündemdeki bar oldu, ulusal haklarımızdan hiçbiri savunmak için yola düşmedi, Aslında Türk Tabipleri Birliği gibi oluşumlar terörle mücadeleye karşı koyacak kadar alçaltılmış, bölücülerle aynı kareye girecek kadar çirkinleşmiş ve bizim aramızda büyük bir boşluk açmışlar. Bu düzensiz ve ahlaksız yapının yerini, güçlerini milletimizin temiz iradesinden alan saygın milletvekilleri almalıdır Cumhur Cumhur İttifakı bunu başarabilir Milliyetçi Hareket Partisi, her demokratik ve dengeli çalışmayı kesinlikle destekleyecek ve arkasında duracak. yapıldı. ”

“CHP-HDP-IP-FETO-PKK ulusun gücüne karşı saklanacak yerler arayacak”

Bahçeli, Türkiye’nin şu anda bilinçli olarak muazzam bir direniş eşiğine sahip olduğunu belirtti.

“Libya’dan Suriye’ye, Doğu Akdeniz’den Irak’ın kuzeyine kadar, egemen hakları ve ulusal güvenliği bilinç ve haysiyetle savunuyor. Bu gerçek ve gerçek savunmadır. Haçlı donanması donanma teşkilatındaki Kıbrıs Rum yönetiminin şu anki dönemi olarak adlandırdığı Türkiye, Fransa, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, özellikle bölgesel ve küresel güç merkezleriyle karşı karşıya olduğu bir zamanda, isteyenler için izin verilmeyecek ülkemizden süngülere. CHP-HDP-IP-FETO-PKK ulusun gücüne karşı saklanacak yerler arayacak.

Ezilmenin oyunlarına, dillerine ve maskeli balolarına teslim olmak, diz çökmek, teslim olmak bir rüyadır. Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye’ye giderek artan tehdit dozunu her gün dağıtacak olan Türk milleti ve Cumhur İttifakı’nın iktidardaki sözlerini iktidarla dağıtıyor. Libya’da ya da Doğu Akdeniz’de tarihi sömürgeci ve kanlı çıkar mücadeleleriyle dolu Paris yönetiminin mücadelesi, içimizdeki Fransızlarla birlikte üretken olacak ve hırslarını karalayacak. ”

Ankara merkezli politikaları kararlılıkla uygulamak için izin vermeden Türkiye’nin stratejik sapması, entelektüel sermaye, Garden’ı ifade ediyor, “Cumhur İttifakı cumhuriyetin en zorlu yıllarının tarihinde memnuniyetle çile ediyor. İnsanlık tarihi bugünün trajik ve felaket hastalığı bozuldu. dönemi, sadece kendi kaderleri değil, bir anlamda liderlik zihniyetine ihtiyaç vardır, tüm insanlık söyleyecektir ve Türkiye’nin 2023 Önde Gelen Ülkelerinin kaderi meselesi hedefin ihtiyaçlarına cevap verecektir. emperyalizmin yeni reklam yüzleri olan yeni aygıt ve ara unsurlar Allah’ın izniyle utanacak. ”

Türk milletinin ucuz ve çaresiz bir yaşamın takipçisi olmadığını, ancak umutsuzluğun imkansızlığın sahibi olduğunu belirten Bahçeli, “İnsani ve tarihi bir kişinin umutsuzluk ve karamsarlık yaratma fırsatı olduğuna inanabilir çalışanlar. Cumhuriyet İttifakı bize gösterecek hedeflere, aynanın arkasına gidecek ve perdenin arkasındaki gerçeği görecek muhteşem bir basirete sahiptir. Unutulmamalıdır ki, Milliyetçi Hareket Partisi, Allah’ın sonsuz lütfu ve keremiyle sıkışmış olsa bile, karlı zirvelerden inecektir; Altta bırakılmasına rağmen, derin kuyulardan çıkacaktır.

Milletvekillerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, dün olduğu gibi, kişilik ve zerafet değerlerinin yanı sıra birlik ve dayanışma ruhuyla gelecekte de mutlu mücadelelerini sürdürecekler. Cumhur İttifakına tam bağlılık ile çalışmalarımız, CHP-HDP-IP’nin az önce düşmüş ve suistimal edilmiş grup tekliflerine hiç saygı duymadan veya saygı göstermeden devam edecektir. Aziz milletimizin güvenine layık olmak için insanüstü bir gayretle üstlendiğimiz sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız. ”

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı gereği ne olursa olsun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının seçiminde yapılacak”

Geç Sadri Maksudi Arsal’ın sözlerini hatırlatarak, “Milliyetçilik tüm insanlığı kucaklamanın ve gelişmenin en doğru yoludur” diyen Bahçeli, “Meclis faaliyetlerimiz, iç ve dış politik gelişmeler, partimizin siyasi gündemi ve öncelikleri değerlendirildi milletvekillerinin tam kadroya katıldığı toplantımızda. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının seçiminde, Cumhuriyet İttifakı ne isterse, umut vardır. Eğer bir Milliyetçi Hareket Partisi varsa, umut vardır. Milliyetçi Hareket Partisi varsa barış da olur. Bağımsızlıkta birlik, gelecekteki istikrar, süreklilikteki istikrar önceliğimizdir.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi