MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Ermenistan’a tepki

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Ermenistan’a tepki
17:00 - Eylül 27 2020 Pazar

MHP lideri Bahçeli, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Bahçeli yaptığı açıklamada, “Ermenistan’ın dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın sabah saatlerinde askeri birlik ve mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları düşmanca, yeni bir kanlı sayfanın açılması anlamına geliyor. Emperyalizmin Ermenistan’ın işgal ettiği Türk topraklarına yerleşme ve yerleşme hedefi Karabağ sorununun adil ve hakkaniyetli çözüm hedeflerini sekteye uğrattı “dedi.

“Ermeni saldırganlığı tüm insani, vicdani ve hukuk ilkelerine ve ilkelerine aykırıdır”

Ermenistan’ın yolsuzluk yapan, uzlaşmaya kapalı, barışa yönelen, sivillerin ve masumların kanını döken ülkenin olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

“Şimdi her şey yolunda. Güney Kafkasya’daki istikrarsızlık, işgalin ilkelliği ve ağırlık merkezi Erivan yönetiminin işgal politikaları. Temmuz ayında Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırı ve Türkiye Tovuz yönünde çatışmaların yeniden başlaması tehdit ediyor. Milli şartların ve Azerbaycan’ın da güvenliği … Ermeni saldırganlığı insani Özellikle son zamanlarda ülkemizi çevreleyen karanlık senaryoların yoğunlaştığı, sadece çetin bir yüzleşmeye ve sertleşmeye doğru ilerlemediği görülüyor, aktif oldukları anlaşılıyor. Balkanlar’a kadar kriz yaratmak ve kaos yaratmak için bu aşamada Akdeniz ve Ege’de oynanan utangaç oyunlardan ve Libya, Suriye ve Irak’ta sahnelenen emperyalist projelerden ayrı düşünmek ve değerlendirmek mümkün değildi. r. Türk düşmanlarının farklı coğrafyalarda düşmanlık içinde olduğu aşikar. ”

“Ermeni zulmünü ve vahşi suikastlarını lanetliyorum”

MHP’nin iki devletin hiçbir iktidar ve saldırgan niyetler karşısında atacağı inancın geri adımını attığını ve mevcut tarihi ve kültürel dayanışma ve işbirliğini Türkiye-Azerbaycan’ın geleceğini kucaklayan tek millet arasında yaptığını belirten Bahçe, ” Ermeni vahşetleri ve vahşice suikastlar, yurttaşlarımızla birlikte yüreğimizin atması, Ermeni çeteleri tarafından şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Karabağ bir Türk ve Türk vatanıdır. Bu güçlü ve ayrıcalıklı gerçeği değiştirebilmek Türk milletine tutunmak mümkün değil Azerbaycan’ın kanımızla, hayatımızla ve varlığımızla yanındayız Tüm içindekileri defalarca uyarıyorum: Kimse hataya mahkum edilmemelidir. Türk milletinin sabrını sınamaktan.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi