MHP Genel Başkanı Bahçeli’den “Doğu Akdeniz” açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den “Doğu Akdeniz” açıklaması
19:00 - Eylül 11 2020 Cuma

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerini paylaşarak, “Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Göçebe Şenlikleri, Türk milletinin tarihi iradesini, fetih ruhunu temsil eden ve simgeleyen derin bir anlam ve içeriğe sahiptir. , mücadelenin gücü ve kültür ve kardeşlik kazanımı. vardır. Bu şenliklerin 739. yıl dönümünü gururla anıyoruz. Ertuğrul Gazi ve mutlu yıllar; önceki dönemlerdeki vicdansız tartışmalardan ve derin çatışmalardan önemli sonuçlar çıkardılar; Dahası, büyük hedeflere ayrılık, bölünme, kutuplaşma ile ulaşılamayacağını derin bir anlayış ve ahlaki doğrulukla tespit ettiler. Anadolu Türkmen boyları, Osman Gazi ile birlikte içine düştükleri karanlıktan ve kargaşadan kurtulmaya başlamış, giderek daha büyük ideallerde kalıcı birleşme yolları ve yöntemleri aramaya başlamıştır. Nitekim Çınar’ın hayali, onun koşulu ve itici unsuruydu ”.

Türkmen ruhunun kendi iç çelişkilerini aşarsa neler yapabileceğini vurgulayan Bahçeli, “Bugün özlediğimiz bu birleştirici ruh; Anadolu coğrafyasında ortaya çıkan, birlik ve canlılığı bozulan, dağılan ve birbirinden ayrılan bir sınır beyliğinden çağları açıp kapayan, kıtaları tepeden tırnağa kaplayan devasa bir imparatorluğun kazanılmasını sağlamıştır. . Dönemin jeopolitik şartlarının gereği olarak Söğüt’ü vatan yapan 400 çadır Türkmen ruhu; İç çelişkilerinin üstesinden gelirse dünyada nasıl bir küresel güç olacağını açıkça göstermiştir. Bu hakikati görmeyen ve göremeyen, gaflete ve haksızlığa düşmüştür. Bugün esas olarak korkulan şey budur. Bu nedenle, Türkmen ruhuyla güçlenen büyük Türk milletinin bir daha böyle bir tarihi atılım yapmaması için sahneye çıkan provokasyonlar, tuzaklar ve komplolar. “Ege ve Doğu Akdeniz’de oynanan zalim oyunların gerçek nedenleri burada aranmalı” dedi.

Osmanlı’dan sonra var olan uzlaşma, hoşgörü ve barış ortamının sonradan yakalanamayacağının altını çizen Bahçeli, “Balkanlar’dan Ortadoğu’ya pek çok yerde savaşlar ve çatışmalar devam etti. Türk milleti, medeniyeti ve muazzam kültürüyle barış, istikrar ve dengenin alameti olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu ve ardından; Yüzyıllardır gönüllerde taşınan, fedakarlık ve kahramanlıkla taçlandırılan mübarek miras ve vasiyetin ifadesi olan yüksek Türk kültürel ve idari mirasının bir devamıdır. Sultan Alparslan ile başlayan ve Ertuğrul Gazi ile daha da kucaklaşan Anadolu coğrafyası, kendisine verdiğimiz şehitlerimizle vatan oldu.

Bu tarihi karar, Türklerden bağımsız bir Anadolu özlemi çeken Haçlı zihniyetine verilen en keskin ve en kararlı tepkidir. Ancak asırlardır hapsedildikleri karanlık mahzenden çıkmak için fırsat bekleyenler ve Türklerin yaşam hakkını gasp etmeyi planlayanlar şimdi yeniden sırtlarını dikmişler ve modası geçmiş ve küstahlarını uygulamaya başlamışlardır. yeni bir hesaplama için taktikler ”.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim ayında açılışı ile siyasetçilerin sorumluluğuna değinen Bahçe, “1 Ekim’deki açılışla birlikte Meclis’in sorumluluğumuz tam ve eksiksiz olarak yerine getirilecek, gecikmiş gazilerimize şükran borcumuz var. hak ettiği bakımı ödedi.

Gazilerimizin ve şehitlerimizin eşsiz mücadeleleri ile yazılan tarihimiz, onlara vereceğimiz destekle geleceğe uzanacaktır. En büyük endişemiz Ertuğrul, Gazi, oğlu Gazi, Mustafa Kemal, Gazi, Türk milleti bir Gazi milletidir. Gazilerimize ne yaparsak yapalım yetersiz. Bize emanet onlar bu bağlamda güven kaybolmayacak. Söğüt’ten çıkan, Anadolu Türk birliğini kuran ve oradan büyük bir dünya devleti kuran, kahraman atalarımız ve devletimizin kurucusu Atatürkümüz Sayın Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, minnet, hürmet ve rahmetle anıyorum. Ruhları mutlu olsun, yerleri cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun ”dedi.

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi