MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Corona virüsü açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Corona virüsü açıklaması
21:00 - Eylül 14 2020 Pazartesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından corona virüsü ile ilgili açıklama yaptı.

Bahçeli, “İnsanlığı rahatsız eden yeni tip corona virüsü salgını sınır tanımıyor, hiçbir ülkeyi önemsemiyor, engellere müdahale etmiyor. Yayıldıkça, adım adım ihmal ve tedbirsizlikten yararlanarak yayılır, insan vücuduna tutunur ve ardından ağır sonuçlara neden olur. Dünya büyük bir felaketin yükünü taşımaya çalışıyor. Salgını önlemek, virüsün bulaşmasını önlemek, hastalığı kalıcı ve kökten tedavi etmek için yoğun emek ve fazla mesai harcanmaktadır. İnanıyorum ki beklenen günler gelecek, şifa insanlıkla buluşacak. Karamsarlığa gerek yok. Bir kaşık suda fırtına çıkarmaya gerek yoktur. Elbette hastalığı ciddiye almalıyız ama salgına dikkat ettiğimiz kadar kötümserlik salgınına karşı da tetikte olmalıyız. Kurallara uyduğumuz sürece, duyarlı olduğumuz sürece ”diye yer verdi.

Eğlence merkezleri, gece kulüpleri, düğünler, toplu taşıma araçlarında maske takmadan ve mesafe koymadan sorumsuz hareket edenlerin virüsün bulaşmasına destek olduğunu belirten Bahçeli, bu kişilerin insan ve toplum sağlığı üzerinde hareket etmelerinin feci bir veba olduğunu ifade etti.

Bahçeli yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Nefes alma hakkını ihlal edenler suçludur. Ülkemizde corona virüsüne karşı olağanüstü bir mücadele var. Bu açık gerçeği inkar edenler ve açıklanan rakamları inkar edenler, bildiklerini açıklamak zorundadırlar. Vatandaşlarımızın kafasını karıştırmak, güvensizliği kışkırtmak ve şüphe uyandırmak utanmazlığın kuzenleridir. Şu yarı entelektüellere bir bakın. Lütfen her konuda uzmanlaşan cahil uzmanlara dikkat edin. Bunlar, virüs enfeksiyonu kesildi, televizyon ekranlarında adeta bir dedikodu alışverişi kurdu. Gece gündüz Türkiye’nin Covidien-19’a karşı mücadelesini karalıyor. Utanç verici, utanç verici. Virüsü bilmiyorlar, ilaçtan anlamıyorlar. İlgisiz oldukları her konuda uzman tanık olmaya çalışırlar. Tek yaptıkları, halkımızın moralini düşürmek ve rüzgâr gibi zindeliklerini uçurmaktır. Milletimiz bu beceriksiz değişikliklerden bıktı. Türkiye’nin Covidien-19 yenmesi, devletin ve kamusal yaşamın düşük hevesle şifreli kelime dileyenlerin felç olduğu aşikar. ”

“Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer tüm sağlık personelimiz görevlerini fedakarlıkla yerine getiriyorlar.”

Sağlık çalışanlarının görevlerini özveriyle yerine getirdiklerini belirten Bahçeli, “Sağlık mesleği mensuplarımızın kararlılığını kırmak için kucaklaşanlar, tedavisi imkansız olan ahlaksızlık hastalığına yakalandı. Sağlık Bakanımız çok büyük bir ustalıkla çalışıyor. Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer tüm sağlık personelimiz görevlerini özveriyle yerine getirir. Onlara bu kadar minnettar olamayız. Her şeyin en iyiyi hak ettiği tartışılmaz bir gerçektir. Virüse teslim olmayacağız. Devletimiz ve hükümetimiz halihazırda konuyu kavrıyor ve kötülüğü ortadan kaldırmak için seferberlik ruhuyla uğraşıyor. Buna saygı ve destek varken karamsarlığı aşılamak iyi niyetli ve dürüst bir tutum değildir. Ayrıca polisimize ve görevlerini üstün bir vatanseverlikle yerine getiren diğer tüm güvenlik güçlerine hakaret etmeye teşebbüs edenler de virüs kadar tehlikelidir. Zor şartlar altında hizmet etmiş kahramanlarımıza kimsenin suçlama ve saldırmaya hakkı yoktur. Bu günlerde her gün öldürdüğümüz, devletimizin düşmanlarıyla savaşma taahhüdünü sorgulamak Türkiye’ye sevinir. Bu vesileyle vatan ve millet için toprağa düşen aziz şehitlerimiz ile Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

“Maske mesafesi ve temizlik kurallarına harfiyen uymak önceliğimiz olmalıdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun corona virüsü ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, “CHP Genel Başkanı’nın da belirttiği gibi virüse karşı parlak bir bakış açımız olmasa da (!) Maskeyi sıkı takip etmek önceliğimiz olmalıdır. – mesafe ve temizlik kuralları. Bu gecenin sonunda güzel bir günün bizi beklediğine inanalım ve güvenelim. Akif’in dediği gibi, “Yeis haramdır, evet küfürdür.” Önce ölç, sonra güven diyelim. Kendi aklımızı kullanma cesaretini ve duanın gücüyle bağımızı gösterelim. Emin ol başaracağız, bu korona günleri geride bırakacağız ”dedi.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi