MHP Genel Başkanı Bahçeli: ‘HDP’nin kapısını açmamak için kilide vurulmalı’

MHP Genel Başkanı Bahçeli: ‘HDP’nin kapısını açmamak için kilide vurulmalı’
21:00 - Aralık 11 2020 Cuma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Rahmetli Cemil Meriç’in dediği gibi,” Onur, perhiz değil, gerçeğe teslim olmaktır. “Gerçek entelektüelin aydınlanması için önce ışığa ulaşması gerekir. Karanlığa mahkum edilen ve büyülenen sefil zihniyetlerin entelektüel iddiası apaçık bir sahtekarlıktır. Gerçek entelektüel gerçeği özümser, insanları dinler, doğruyu söyler, Sahte maskeleri teker teker indirip nezakete kavuşturuyor… Başlıca sorunlardan biri Türkiye aydınlarının sorunudur.

O kadar sefil ve sefil ki, tıpkı bir kedinin kendini aynanın ve aslanın önünde görmesi gibi, kendilerini bir erkek olarak görüyorlar. 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle, tanınmış aydınlar, kiralık kalemler, sözde gazeteciler ve kimliği belirsiz akademisyenler 805 çürümüş kişinin ortak emri imzaladı. İhanet masasının başında yiyecek sırasına girdiler. “

Bahçeli, “Özellikle Anayasa ve AİHM kararlarına (?) Rağmen cezaevinde tutulan siyasetçiler (?), Muhalefet aydınları ve siyasetçilere yönelik af çıkarılmasının özgürlüklerinin verilmesi gerektiğini belirttiler.

“Ayrılıkçılık pervasızdır, burası zordur ve pisliktir. Medyada, üniversitelerde, belediyelerde, Meclis’te bölücülük. Türkiye teröre övgü kırdı, dağlarda haydutların gücü kırıldı, ortaya çıktı en son yurtdışında teröristlerin ülkesinde. Bu gelişme tarihi. Kandil’in sesi, Korku içinde teröristleri kesti, kaçmak ve saklanmak için yeni delikler aramaya başladılar. Parlamentonun her hakkından yararlanan siyasi ayrılıkçılar , taşlaşmış yürekleri, kararmış gözleri, kin ve zehirli üslubu ile milletimizde büyük bir kargaşaya neden olmuştur. “

“HDP’nin kapısını açmamak için kilide vurulmalı”

Bahçeli, “HDPE nefret ve hainlik oluşumunu gizleyerek demokrasiyi, özgürlüğü ve insan haklarını sığınıg yuvalanarak Türkiye’ye meydan okuyor.” Bulunarak, “HDPE terörizm sorunu, bölücülük ev, isyan kürsü, demokratik güvenliğimizi haklı çıkarmak lanetli bir silah. Bu kervan böyle gitmemeli. Adalet ve hukuk mutlaka devreye girmeli ve kilit HDP’nin kapısına konulmalı, yani Türk siyasetinin HDP’yi taşıma ve hazmetme kapasitesi bitti, bu terör ve ayrılık yatağı kapatılmalı, sonuçta 2021 reform yılı olacak Bu bizim arayışımız ve özlemimizdir.

2023 vizyonuyla tutarlı bir reform kampanyasını, hukuktan ekonomiye hayatın her alanında, daha doğrusu, tam olarak destekleyeceğimize dair güvence ve söz veriyoruz. Zillet ittifakının kötüye kullanım kozları ortadan kaldırılmalıdır. Devam eden davalar hızlı bir şekilde çözülmelidir. Terörist Demirtaş veya Sorosçu Kavala hakkında karar verilmeli, hukuken suçlu olup olmadıkları teyit edilip tescil ettirilmelidir. Yargı reformunun önceliği bu olmalıdır. “

“Bağımsız ve tarafsız Türk mahkemeleri, bu aşamada hapsedilen bir teröristin demokrasi abidesini gün yüzüne çıkarma çabalarına son vermelidir. Kim olursa olsun, Türk adaletinin aleyhine vereceği her karara saygı duymak temel ilkemizdir. yanıtlayanlar. ” Bahçeli şunları söyledi:

“Terörist Demirtaş davası sürüyor, mesela 16 Mart 2021 gecikmesi için makul bir sebep var mı? Suç ve faille gecikmeden mücadele edilmesi gerekiyor. 2021’de terörle ilgili tüm davaların sonuçlanması gerekir, Türkiye Hukuken iddiayı kapatmak için… Siyasetin ve kamusal yaşamın dağlarında aynı inatçı mücadele “Geleceğimize onurlu bir hizmet, bağımsızlık haklarımıza büyük bir armağan olacak. İşgalin iç ve dış cephesinin hesaplamaları boşa çıkarsa, başka yolumuz yok. “

Halk İttifakı’na atıfta bulunan Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kök salması, tam anlamıyla yerleşebilmesi, devletin ve toplumsal hayatın kılcal damarlarına mevcut tüm kurum ve kurallarla nüfuz etmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini, hangi reform süreci öngörülüyorsa. Nitekim biz varız, açık tarafız, sorumluluk aldık. Bir dervişin sabrıyla geleceğimizi planlamalıyız.

Türk nesillerinin hayatlarını büyük bir fikir hamlesi, yüksek milli bir anlayışla değiştirmeye yönelik yol gösterici görevimizi yapmalıyız. Kadeh satıcısı katır korksun, Türk milletini hak ettiği zirvelere inanç, irade ve şevkle taşımalıyız. Zihinlere yerleşmiş önyargıların buzunu eritmeli, kalplerdeki kalıntıların izlerini sıyırmalı, vicdanlara yapışmış paslı tırnakları çıkarmalıyız. Liyakat, ihanet metinlerini imzalamak değil, Türk milletini bayrak gibi yükseltmektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin rehberliği ve sunağı altında Halk İttifakı bunu yapacak ve Allah’ın izniyle gerçekleştirecektir ”.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi