MHP Başkanı Bahçeli: ‘Süreç ısınacak ve bölge çok ısınacak’

MHP Başkanı Bahçeli: ‘Süreç ısınacak ve bölge çok ısınacak’
16:00 - Haziran 22 2020 Pazartesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanı Devlet Bahçeli, terörizmle mücadele ve siyasi gelişmeler ile Libya ve Doğu Akdeniz’de neler olduğu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli yaptığı açıklamada, terörizmi acımasızca stratejik çıkarları, siyasi ve ekonomik amaçları çerçevesinde kullanan ülkelerin insan hakları, demokrasi kültürü ve özgürlükleri hakkında söyleyecek bir şeyleri olmadığını belirtti.

Terörizm denilen sözde gelişmiş ülkeler, aynı çevrede, aynı çevrede, aynı detaylandırma ve cephelerin yorumlanması konusunda ilkel olmayan bir örnek olan Bahçeyi vurgulamak, “Türkiye, onlarca ayrılıkçı terörizmden muzdarip. Bu kanlı felaketin ağır sonuçlarının doğrudan karşılığıdır.Çok sayıda istikrarsızlık tehdidine ve irade eksikliği Türkiye kelepçesine maruz kalmayan komşu ülkelerin tahakkümü nedeniyle, bugünün ülke tablosunda, bazı baroların rehberli kaos yürüyüşü, ihlal Anayasa Mahkemesi tarafından terörist Demirtaş hakkında verilen karar, sokakların karanlığında servet arayışı, CHP-HDP-İP’nin gayri meşru politikaları dış tehditlere uygun bir ortam yaratıyor Terörist saldırılar durdurulmuyor ve bitmiyor. 17 Haziran 2020’de Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde teröristlerin tuzağa düşürdüğü el yapımı patlayıcıların dört çalışanımızın patlaması sonucu inşaat makinelerine yakıt taşıyan bir kamyonda şehit edildi. Pençe operasyonları sırasında şehit olan çocuklarımız kalplerimize düştüler. Bu vesileyle, aziz şehitlerimize, hayatlarını Bursa’nın Kestel ilçesindeki sel felaketinden kaybeden kardeşlerimize rahmetler, teşekkür ederim. ”

Irak ve Suriye’deki olaylar, Türkiye, Bahçeyi transfer eden ulusal hayatta kalmaya oldukça olumsuz bir yansıma durumudur, “sınırlar arası rekabet ve terörün sadakatsizliğin yok edilmesinden imha edilmesi, tek toprakların hurdaya atılması ulusal güvenliğimizi korumak için yeterli olmayacaktır. Şu anda Suriye’nin yüzde 26’sı terör örgütlerinin işgaline mahkum, Irak ve Türkiye’deki etnik ve mezhep çatışmaları alanı neredeyse mayınların yanı sıra bölgedeki barışın da pençesinde. ABD-Fransa tarafından tanık olunan, PKK ve Barzani unsurları arasındaki hırs ve hedef birliğini hedefleyen gizli ve sinsi toplantılar, temaslar ve diyaloglar Açık kaynaklar bu durumu teyit ediyor ve teyit ediyor 16 Haziran 2020’de hain oluşumlar beslendi Aynı günlerde zalimlerin gözetiminde anlaşmaya varmıştı: Geçen günlerde, ABD’li kaşiflerin Suriye’nin Kamisli kentine katıldığı basın toplantısı dahası, terörist Mazlum Kobani’nin katıldığı, alçakgönüllülük ve utanç verici bir mezar şifresidir. Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Kürt Ulusal Birliği Tarafları (PYNK) tarafından ortaklaşa yapılan karanlık açıklamada, ‘2014 Duhok Anlaşması’nın sözde yönetim, ortaklık, güvenlik ve savunma makaleleri esas alınmıştır. iki terör örgütü arasındaki görüşmeler ”.

Diyerek şöyle devam etti: “Suriye ve Irak’ın parçalanmasını hesaplayanlar, cüret ve kibirlerini ödemek zorunda kalacaklar.”

Türkiye’nin Talon-Kartal operasyonu ile başlayan ve terör örgütleri ve kanlı taşeronlar Bahçesi’ne yapılan zor mesajı belirten milli güç unsurları, “Bu mesajın önümüzdeki günlerde devam edecek toprak terörist sığınaklarındaki Talon-Kaplan operasyonları yok edildi. ABD Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu’nun Pençe operasyonlarımızı durdurma çağrısı boş ve bulanık … Arap Birliği Genel Sekreterinin terör örgütlerine değil, meşru mücadelemize tepkisi, iyi niyet olmadan bir yanılsamadır. İkinci Kandil olarak tanımlanan Türk kahramanlığının mührü, ortaya çıktığı gibi süreç ısınacak ve bölge çok ısınacak, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru hakların uzlaşmaz savunmasını da kullanacak. Kamisli’de yeniden ortaya çıkan terörist komplo, PKK Irak’ın Süleymaniye şehrine indi, Kerkük’te Türkmen bayrağı düşüktü kırmızı ve PKK bezleri asıldı. Bu gelişmeler, Türkiye’de kırma ve kırma müdahalelerine karşı meşru haklara hizmet etmektedir. Suriye ve Irak’ın dağılmasını hesaplayanlar, cüret ve kibirlerini ödemek zorunda kalacaklar. Fransa’nın son hoşgörü, bilinç kaybı ve her taşın Libya’dan Suriye’ye sıkışmış bir patlayıcı olarak ortaya çıkması, dikkatle takip edilmesi gereken bir itici güçtür. NATO misyonu çerçevesinde bu ülkenin Akdeniz’deki fırkateyninin Türk savaş gemileri tarafından istismar edildiği iddiası, Libya ve Suriye’deki karanlık ilişkileri maskelemek istemekten başka bir şey ifade etmeyecek ”.

“Türkiye Libya’da taahhütlere bağlı tuzaklara karşı tetikte”

Mısır Cumhurbaşkanı’nın “Libya’daki Sirte ve Cufra, bizim kırmızı çizgimiz” olduğunu belirten siyasi bir çözüm arayışını riske atmak, “Umudumuz Sisi’nin peşinde olduğu gibi provokasyonlara ve dış önerilere kapalı kalması gerektiğidir. rasyonel ve sorumlu politika. Böyle bir durumda, bölgesel barış ve barış çabaları ivme kazanacak ve fırsatçı odaklar dışarıdan ghazları okuma dışında bırakılacak ve kaybedilecektir. Birleşik Arap Emirlikleri Suudi Arabistan Türkiye’nin haysiyetinin yönetimi için yanlış lastikle; Darbe, korsan ve terörist Hafter’ın tetikleyici olmanın gerçeklerinden kopması ahlaki bir tutum değildir. Türkiye, Libya’daki bağlılığa bağlı olarak tuzaklara karşı da tetikte. İki ülke arasında imzalanan muhtıralar 27 Kasım 2019’da geçerlidir. Emperyalizmin piyonları, esaret altındaki hükümetler ve uyanıklık gelgitlere karşı kürek çekmeyi bırakmalıdır. Türkiye tarihi hakları çiğnetmeyecektir.türk milleti tozun hayatta kalması dikilmeyecek, toprak sürdürmeyecektir.bedel, ulusalda varlığımız olmasına rağmen, hayatımızın içinde olmasına rağmen, haysiyetimizin tarihi, güvenliğimiz her zaman üzerinde düşünülmesi gereken hususlar tartışmaya açık olmamalı, jeopolitik gücümüz. “Milliyetçi Hareket Partisi devletin her tasarrufunun, hükümetin her kararının, attığı her adımın, cesaret, inanç ve Cumhuriyet İttifakının mutlu iradesiyle.”

Neşra Durmaz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi