MGK’da Doğu Akdeniz’e vurgu

MGK’da Doğu Akdeniz’e vurgu
21:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 4 saat 10 dakika sürdü. Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada Doğu Akdeniz vurgusu yapıldı.

Açıklamada, “Türk milletinin hak ve menfaatlerinin korunmasında bugüne kadar olduğu gibi karada, denizde ve havada hiçbir taviz verilmeyeceği bir kez daha belirtildi.”

Açıklamanın devamında, başta PKK / KCK-PYD / YPG, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere milli birlik ve beraberliğimizle ayakta kalmamızı tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen başarılı operasyonlar hakkında Kurul’a bilgi verildi. Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanları ile ilgili görüş ayrılıkları üzerine gerilimi artırmak için yola çıkan aktörlerin faaliyetleri masaya yatırıldı; Türk milletinin bundan böyle bugüne kadar olduğu gibi kara, deniz ve havada da hak, menfaat ve menfaatlerinin korunmasında taviz vermeyeceği bir kez daha belirtildi.

Uluslararası hukuk ve antlaşmalara aykırı hareket eden ülkeler, özellikle askeri olmayan statüdeki adaların silahlandırılması duyularıma davet edildi; Adil bir şekilde Türkiye bölgesindeki doğal kaynakları her platformda ve diyaloğu destekleyen paylaşımlarla ilgili öncelikler ifade edildi.

Her bölgesel ve küresel çatışmada, her zaman haklıdır, eşitlik, adalet Türkiye’nin yanında yer alan, Doğu Akdeniz’deki tutum ve eylemlerle aynı çerçevede gerçekleştiğini ifade etti; Başta Avrupa Birliği olmak üzere tüm kurumlar ve çatışmalara karışan devletler, ülkemizin bu ilkeli duruşuna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve çıkarlarına saygılı olmaya çağrıldı.

Libya, Suriye’de meşruiyet çerçevesinde ve bu ülkelerdeki terörle mücadeleyi ve Türkiye’nin istikrarını desteklemek, barışa ve refaha kavuşma kararlılığını sürdürmeye kararlıdır. Uluslararası toplum, mazlum ulusların özgürlüklerini ve kaynaklarını gasp eden gayri meşru örgütlere ve terör örgütlerine ve onları destekleyen aktörlere karşı somut adımlar atmaya davet edildi. ”

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi