MGK Ermenistan’ın mütevazı tutumuna dikkat çekti

MGK Ermenistan’ın mütevazı tutumuna dikkat çekti
19:00 - Temmuz 22 2020 Çarşamba

Toplantıdan sonra yaklaşık 2,5 saat süren yazılı açıklamalar aşağıdaki ifadeleri içermektedir:

“Ulusal hayatta kalmamızı tehdit eden tüm terör örgütlerine, özellikle PKK / KCK-PYD / YPG, FETÖ ve DEAŞ’a karşı, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilen başarılı operasyonlar hakkında Kurula bilgi verildi.

Türkiye’nin terörist unsurlarla mücadelenin ötesinde sınırları, uluslararası hukuk ve ikili antlaşmalardan doğan haklar çerçevesinde devam edeceği ve komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterileceği belirtiliyor.

Ülkemizin güvenliğinde gösterilen hassasiyete saygı duymak ve onları desteklemek yerine, terör örgütlerinin yanında veya meşruiyetlerini kaybeden rejimlerin yanında olanların, geleceklerini bu davranışlarla nasıl ipotek altına aldıklarını anlamaları umulmaktadır. .

Libya’da barış, istikrar ve barışın sağlanmasına çabalayan meşru Libya hükümetine vermiş olduğumuz desteğe yanıt olarak, darbe komplocuları ile birlikte bir konum kazanmayı hayal eden üçüncü tarafların girişimleri tartışıldı ve ülke her türlü zorbalığa karşı Libya halkının yanında olmaya devam edecek. ve bir kez daha gerekli adımları atmanın tereddüt etmeyeceği teyit edildi.

Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan doğan hak, menfaat ve menfaatlerimizin korunması konusundaki kararlılığımız vurgulanarak, Kıbrıs’taki Türk toplumunun ve haklarını göz ardı eden ülke ve aktörlerin çevreye zarar vermesine izin verilmeyeceğinin altını çiziyor. Adada barış ve istikrar.

Azerbaycan topraklarında gayri meşru işgalini yıllarca sürdüren Ermenistan, barışı bozan ve uluslararası hukuka aykırı olan saldırıyı şiddetle kınadı.

Ermenistan mütevazı tutumuna son vermeli ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmelidir; Türk milletinin, Azerbaycan kardeşinin haklı nedeninde her türlü kararı koruyacağı hatırlatıldı.

Dünya düzeninde siyasi ve ekonomik gücün yeniden yapılanma sürecine giren altı, bu açıdan Türkiye’nin her alanında güçlü bir hazırlık yapmak için gerekli mekanizmaların yaratılmasının önemini vurguladı. ”

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi