Mezar taşı ustasından ilginç corona virüsü mesajı: ‘Maske takmadığınız için teşekkürler’

Mezar taşı ustasından ilginç corona virüsü mesajı: ‘Maske takmadığınız için teşekkürler’
18:00 - Kasım 17 2020 Salı

Türkiye’deki toplam corona virüsü hasta sayısının 417 bini, 11 bini geçtikten sonra hayatını kaybeden vatandaş sayısı da ilginç yollarla uyarı ile donatıldı. Konya’da yaşayan mezar taşı ustası Alaattin Yılmaz, müşterilerine hediye ettiği çakmaklara her yıl farklı şeyler yazdı ve bu yıl salgın nedeniyle ilginç cümleler yazdı. Çakmakların üzerine ‘Maske takmadığın için teşekkür ederim’ ve ‘Sigara içtiğin için teşekkürler’ yazan ve müşterilerine hediyeler veren Alaattin Yılmaz, mağazasına maske takmadan gelenlerin maske taktığını söylüyor.

“Aslında milleti cesaretlendiriyoruz”

Alaattin Yılmaz, insanların sigarayı bırakmak ve maske takmak için çakmakların üzerine bu şekilde yazdığını belirterek, “O yazıları şaka olarak yazdık. ‘Sigara içme maske tak’ anlamında milleti bilinçlendirmek ve onu biraz korkutmak için bir reklam düşündük. Arkadaşlar arasında yapıldığında bu komik bir durumdu. İstanbul’dan ‘abi sen gerçekten mezar taşı mısın?’ Diye bir çağrı geldi. Benden çakmak göndermemi istedi, ben de gönderirim dedim. Neden yazdın dedi ve ben de maske tak ve sigara içme dedim. Yani aslında milleti cesaretlendiriyoruz. “Çakmağın altında özellikle mezar taşları yazıyor, bu yüzden maske takmadığınızda doğrudan mezarlıkta yaşadığınızı kastediyoruz” dedi.

“Maskesiz gelenlere çakmağı verdiğimde maskeyi takıyor”

Alaattin Yılmaz, maskelerini takma nedeninin hem reklam hem de farkındalık olduğunu anlatarak, “Milletimiz görsün diye öyle düşündük. Zaten bu benim ilk seferim değil, 3-5 yıldır çakmak basıyorum. Maskeyi de bu yıl ekledim. Örneğin geçen yıl emniyet tekerleği takmadığınız için bir teşekkür yazdım. O da iyiydi ve çoğu takmaya başladı. Maskesiz gelenlere bu çakmağı verdiğimde gittiğimde maskeyi takıyor ”.

Ramazan Çetin – Enver Furkan Çelebioğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi