Meteoroloji’den Sivas’a Uyarı: Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji’den Sivas’a Uyarı: Kuvvetli Yağış Bekleniyor
21:47 - Kasım 30 2021 Salı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden – MGM – bugün yapılan açıklamada Doğu Karadeniz ile Isparta, Antalya’nın doğu kesimleri, Sivas, Erzincan, Tunceli çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği duyuruldu. MGM’den yapılan açıklamada, son günlerde düşen hava sıcaklıklarının etkisini sürdüreceği ve buna ek olarak kuvvetli yağışların görülmesinin beklendiği açıklandı. Son dönemde su kesintileri ile gündemde olan Sivas’ta yağmur suyunun barajları yeterince doldurup dolduramayacağı merak edilirken, kuvvetli yağış duyurusu çok sayıda Sivaslıyı sevindirdi.

Sivas genelinde görülmesi beklenen kuvvetli yağışın özellikle akşam saatlerinde daha fazla etkili olması beklenirken, yer yer sağanak yağışların görülebileceği tahmin ediliyor.

Önlemler Üst Düzeyde Tutuluyor

Sivas genelinde yağmura karşı tüm önlemler üst düzeyde tutulurken, Sivas Valiliği ve diğer kurumlar tarafından başta yol ve sürcülerin güvenliği için trafik denetimleri de artıyor. İl genelinde birkaç gün boyunca yağışların devam etmesi beklenirken, özellikle işyerleri ve dükkan sahiplerinin kuvvetli yağışa karşı gerekli önlemleri almaları, zemin altında ikamet edenlerin kuvvetli yağışa karşı daha fazla önlem alması tavsiye ediliyor.

Sivas hava durumunun gece geç saatlerde 0 derecenin altında eksi seviyeleri görmesi beklenmekte.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi