Meteorolojiden hastalara sıcaklık uyarısı!

Meteorolojiden hastalara sıcaklık uyarısı!
12:12 - Ağustos 26 2021 Perşembe

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre; 26 Eylül 2021 tarihi saat 10.00’dan, 31 Eylül 2021 tarihi saat 19.00’a kadar Doğu Anadolu’da hava sıcaklığının artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmekte.

“Etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” uyarısı yapıldı.

Öte yandan bugün Erzurum’un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimler ise yer yer çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden itibaren Erzurum’un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Gün içindeki en yüksek sıcaklığın Tunceli’de 39, Iğdır’da 36, Erzincan’da 34, Ağrı’da 32, Bayburt’ta 31, Erzurum’da 29, Kars’ta 28 ve Ardahan’da 26 derece olması bekleniyor.

Ahmet Akbuğa

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi