Meteoroloji Paylaştı: Sivas’ta Hava Sıcaklığı Eksi 17 Dereceye Düşecek

Meteoroloji Paylaştı: Sivas’ta Hava Sıcaklığı Eksi 17 Dereceye Düşecek
23:55 - Aralık 19 2021 Pazar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Sivas’ta hava durumunun gelecek hafta içerisinde hızla düşeceği ve akşam geç saatlerde -18 derecelere ulaşacağı açıklandı. Hava sıcaklıklarının en düşük olacağı günün gelecek hafta Cuma günü olmasını öngören Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının Cuma günü gün içerisinde eksi 17 derecelere kadar düşeceği ve tarihte görülen en soğuk gün Cuma günü rekorunun bir kez daha tekrarlanacağını açıkladı.

Sıcaklıkların bu yıl beklenenden daha düşük olmasını öngören meteoroloji uzmanları ise tarihin en soğuk yılının bu yıl olmayacağını ancak belirli gün ve haftalarda sıcaklıkların tarihi seviyelere ulaşabileceğini düşünüyor.

Çarşamba Günü Sıcaklık Hızla Düşecek

Gelecek hafta Çarşamba günü hava sıcaklığı Sivas genelinde ortalama -10 derece olacak ve Perşembe günü -16 dereceye kadar düşecek. Cuma günü ise sıcaklığın -17 derece ve gece saatlerinde -18 derece olması bekleniyor. Sağanak yağış ve kar yağışı beklenen il genelinde vatandaşların önlem alması ve olası soğuk yaralanmalarına karşı dikkatli olmaları önerildi.

Sivas’ta son günlerde hava durumu kaynaklı kaza ve yol kapanmalarında da hızlı bir artış olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi