Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Sivas Açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Sivas Açıklaması
22:03 - Ocak 2 2022 Pazar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Sivas ve çevre illerde hava sıcaklığının gelecek günlerde düşeceği ve yağışların artacağı açıklandı. Sivas’a karla karışık yağmur yağışının beklendiğini açıklayan Meteoroloji, vatandaşların gerekli önlemleri almaları yönünde uyarıda bulundu. Sivas’ta hava sıcaklıkları gün içerisinde -7 derecenin altına gerilerken, İmranlı ilçesinde ise sıcaklık yer yer -10 derecenin altına kadar düştü.

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşün gelecek günlerde devam edeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Hava sıcaklıklarının düşeceği ve yağışların artacağı tahmin edilmektedir” açıklamasında bulundu. Sıcaklıkların il genelinde düşüş göstermesi ve kar yağışının etkisini artırması nedeniyle bir süredir çok sayıda köy ve ilçede ulaşım sorunları boy gösterdi.

Kış Ayları Zor Geçiyor

Sivaslılar ise son birkaç yılda kış aylarının daha zor geçtiğini belirterek, il genelinde etkili olan soğuk havanın bu yıl rekor kırdığını ve kar yağışının beklenenden daha fazla olduğunu belirterek gelecek üç ayın daha zor geçeceğini düşünüyor. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından ortak koordine edilen karla mücadele çalışmaları ise aralıksız olarak sürdürülüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi