Metaverse Yeni Özellikler ile Karşımıza Çıkıyor

Metaverse Yeni Özellikler ile Karşımıza Çıkıyor
10:45 - Kasım 25 2021 Perşembe

Metaverse yeni özellikler ile birlikte karşımıza çıkıyor. Gelişen bir teknoloji olan metaverse, şimdi de yeni bir haber ile gündemde.

Günümüzün en önemli teknolojilerinden birisi olarak görülen metaverse, sanal dünya veya arttırılmış gerçeklik, gelecekte daha ciddi bir şekilde kullanılma açılabilir. Aslına bakarsak bu teknoloji yıllardır var fakat son zamanlarda etkisini gittikçe arttırıyor. Meta şirketi, geçtiğimiz haftalarda metaverse ile ilgili bir etkinlik yapmıştı. Bu etkinlikte bu sistemin nasıl işleyeceğinden bahsetmişti. Firma, şimdi de metaverse sistemine katılacak yeni bir özellikten söz etti.

Metaverse Yeni Özellikler Kazandı

Metaverse, eski ismiyle Facebook olan ve günümüzde Meta olarak bilinen şirket tarafından geliştirilen bir sistem. Aslına bakarsak bu sistem Meta’ya ait değil. Çünkü daha önceki yıllarda da bu konuda farklı şirketler tarafından çalışmalar yapılıyordu. Meta, yapmış olduğu sunum ile birlikte bu iş üzerinde ne kadar çaba sarf ettiğini göstermiş oldu. Bu teknolojiden kısaca bahsetmek gerekirse metaverse, gerçek dünyanın dijital olarak birleşmesi veya insanların dijital kopyasının sanal bir evrende buluşması olarak açıklanabilir. Sanal gerçeklik teknolojisi ile insanlar adeta kendini bu dünyada hissedebiliyor olacak ve uzaktaki bir arkadaşıyla yan yana olabilecek.

Metaverse Yeni Özellikler

Metaverse yeni özellikler elde ederek kendini geliştirmeye devam ediyor. Meta şirketi, yaptığı açıklamada yüksek teknolojiye sahip dokunsal eldiven geliştirdiğinden bahsetti. Bu konuda çalışmaların yapıldığından da söz ediliyor. Meta şirketi, sanal gerçeklik ortamında bir şeyi rahatlıkla hissedebilmek için bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyor ve bazı araçlar üretiyor. Bir insan görsel, işitsel, dokunsal ve tat olarak bir şeyleri düşünebiliyor. Belki bir kişi sanal gerçeklikte düşünce gücüyle birlikte bir şeyi dokunduğunu hissedebilir fakat bunun daha iyi bir hale gelmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Meta, yaptığı çalışmada bir şeye dokunmayı hissetmek için bir eldiven geliştirmiş durumda. Geliştirilen eldiven sanal gerçeklik ortamında bir şeye dokunulduğunda beyni uyarıyor ve beyin ona dokunduğunu hissediyor. Eldivenin sunmuş olduğu özellikler arasında doku, basınç ve titreşim yer alıyor. Bu sayede dokunma hissi daha gerçekçi yapılabilecek.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi