Metan Gazı Faciası: Pençe-Kilit Harekatı’nda 5 Asker Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 28 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen mağara arama-temizleme faaliyetleri sırasında bir üzücü olay yaşandı. Bu operasyon sırasında Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşmüş ve yoğun çatışma nedeniyle şehidin naaşına ulaşılamamıştır. Bölge güvenliği sağlandıktan sonra, teröristler etkisiz hale getirilmiştir ve şehidimizin naaşının bulunması için özel ekiplerle aramalar devam etmektedir.
6 Temmuz’da, harekatın devamı niteliğindeki arama faaliyetleri sırasında, daha önce hastane olarak kullanılan ve teröristlerden temizlenmiş olan bir mağarada, 19 askerimiz metan gazına maruz kalmıştır. Olaya derhal müdahale edilmiş ve askerler hastaneye kaldırılmıştır. Ne yazık ki, yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Kurtarma çalışmaları, AFAD ve TSK ekiplerinin koordineli çabalarıyla sürdürülmektedir.
Bu acı olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralanan askerlerimize acil şifalar dileriz.