Meslektaşını öldüren doktor: ‘Onun sözlerini gururla besleyemedim’

Meslektaşını öldüren doktor: ‘Onun sözlerini gururla besleyemedim’
11:12 - Eylül 24 2020 Perşembe

Sarıyer’de Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde 11 Ekim 2019’da ele geçirilmesi nedeniyle tartıştığı meslektaşı Doktor Kaan Erol’u bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Yavuz Sümter’in ‘korkunç duygu ile cinayet’ suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak.

Tutuklu sanık Yavuz Sümter, SEGBİS aracılığıyla İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılırken, davalılar Nilay Erol, Metin Erol ve tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

“Onun izni olmadan nefes bile alamayacağımı söyledi.”

Duruşmada savunma yapan sanık Yavuz Sümter, “9 Ekim’de sigara içtiğimde Kaan Erol bana hayvan gibi bağırdı. Bu herkesin gözünün önünde oldu. Beni doktorun odasına sürükledi. İki kişi olsaydık, o kadar zor olmazdı. Bunu bilerek yaptı. Daha önce bana kaç kez tokat attı. Doktorun odasında herkesin içinde küçük düşürüldü. Ben buradayken kapının önünde sigara içemeyeceğini söyledi. Polikliniğe sabah 08: 30’da gideceğini söyledi. Ona saat 08.05 olduğunu, sigara içmediğim için kafamın çatladığını ve onu geç bırakmayacağımı söyledim. Onun izni olmadan ondan nefes bile alamayacağımı söyledi ”.

“Defalarca tokatlandım”

Olayda merhum Kaan Erol’u kimsenin engellemediğini söyleyen sanık Sümter, “Kaan Erol’u doktor odasında kimse durdurmadı. Kimse ne yaptığını söylemedi. Çırağın geldiğinde onu sana götüreceğimi ve dosyalarla senin ilgileneceğini söyledi. Altı doktor arasında şeref ve gururla oynadı. Bana erkek misin dedi. Daha önce defalarca tokatlandım ama hiçbiri o kadar incitmedi. “Erkek gururumda herkesin söylediği sözleri besleyemedim.”

İfadelerinin tamamlanmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan sanığın akli dengesinin sağlam olup olmadığına dair rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

“Parlak Türk gençliği görev başında şehit ediliyor”

Duruşmanın ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliye Mahkemesi önünde açıklama yapan doktor Kaan Erol’un babası Metin Erol, “Duruşmada kanlı ifade verdi. Daha sonra tanıklar dinlendi ve duruşma 18 Aralık’a ertelendi. Bu belki de çocuklarımızın başına gelen yüzyılın en kötü vahşeti. Kendinizi bir kardeş, bir oğul, görev başında şehit düşen parlak bir Türk genci olarak düşünün. “75 vuruşla dinlenirken, uyurken bozulur ve kafasında kanla bir saat tutulur” dedi.

“Ruhumu yedim”

Duruşmada duygularını kontrol etmeye çalıştığını söyleyen babası Metin Erol, “İçerideki mahkeme heyetine saygılı olmalıydım. Ama beni yedi. Şikayetçi olarak konuşmamda daha sonra bahsettiğim gibi oğlumuzu kaybettik ama evde gerçekten yardımsever, ahlaklı, dürüst, saygılı, donanımlı, parlak bir Türk doktorunu kaybetti. Geleceğin cerrahı olmaya aday bir doktordu ”.

“Bugün görevde olması gereken yerde kara dünyanın altında yatıyor”

Erol sözlerine devam ederek, “Çok üzüldük. 11 ay geçti, kalplerimizden acı hiç gitmedi. Kaan için haksızlık. Devleti için çalıştı. Bu pandemik ortamda hastanelere ve doktorlara ne kadar ihtiyacımız olduğuna bir bakın. Böyle bir ortamda, böylesine parlak bir doktorun görev başında olması gerekirken, bugün kara toprağın altında yatmaktadır ”.

“Büyük bir üzüntü yaşıyorum”

Doktor Kaan Erol’un annesi Nilay Erol, “Karşılaşmak beni derinden yaraladı. Demek istediğim, gerçekten alırsam ne yapardım bilmiyorum ama çok üzgünüm ve bunu tekrar tekrar yaşamak istemiyorum. Tek dileğim, bu davanın bir an önce en ağır cezayla sonuçlandırılmasıdır. Çünkü birçok asılsız iddiayla çocuğumu karaladılar. Buna tahammül edemem. Umarım bir an önce sonuçlanır ve adalet yerini bulur. Buna tam inancım var ”.

İddianameden

Sarıyer Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde 11 Ekim 2019 tarihinde nöbet nedeniyle tartıştığı meslektaşı Doktor Kaan Erol’u bıçaklayarak öldüren şüpheli Yavuz Sümter hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. ve iddianame hazırlandı. İddianamede, şüpheli Sümter için ‘canavarca hislerle kasten cinayetten’ ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

İrem Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi