Meslektaşına ‘hayvan’ dediğinde kovuldu

Meslektaşına ‘hayvan’ dediğinde kovuldu
15:00 - Eylül 27 2020 Pazar

Bir mağaza zincirinde kasiyer olarak çalışan bir kadın hamile olduğu için doğum izni istedi. Doğum izni vermeyi reddeden işveren, iddiaya göre kadın kasiyeri görevden aldı. İş Mahkemesine giden mağdur veznedar, iş sözleşmesinin feshedildiğini, yaklaşık bir yıldır çalıştığını ve iş sözleşmesinin kıdem tazminatı ödenmesine halel getirmeksizin kötü niyetle feshedildiğini iddia etti. Mahkemede savunma yapan sanık işverenin avukatı, davacının hamile olup olmadığı ve hamileliğinin haftasında şirkete bilgi verilmediğini, davacının sık sık disiplinsiz davrandığını, müşterilere hakaret ettiğini, fiziksel saldırıya uğradığını ve orada bulunduğunu belirtti. müşteriden gelen bir e-postaydı.

Davacı, iş sözleşmesinin, kasiyerin meslektaşına ‘hayvan’ şeklinde alay etmesinden sonra haklı bir nedenle feshedildiğini iddia etti. Mahkeme davayı kısmen kabul etmeye karar verdi. Karar, sanık avukatı tarafından temyiz edildi.

Yargıtay 9. Hukuk Bürosu, meslektaşına hakaret eden işçinin işten çıkarılmasına zemin hazırlayan kararı imzaladı.

Karar şunları söyledi:

“Davacının meslektaşına ‘hayvan’ diye bağırdığı ve olayın karakola nakledildiği açık. Aynı zamanda davacı işçinin davalı işyerindeki işi mahkeme kararına göre 1 yıldan az. ve davacı işçinin kıdem tazminatı talebi bu nedenle haklı değildir. Yukarıda açıklanan sebepten dolayı yanlıştır. Davalı işveren fesih gerekçeli olduğu için ihbar tazminatı talebinin de reddedilmesi gerekir. Temyiz edilenin iptaline oybirliğiyle karar verildi. karar. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi