Mesleki Yeterlilik belgesine sahip kadın çalışan sayısı 50 bini aştı

Mesleki Yeterlilik belgesine sahip kadın çalışan sayısı 50 bini aştı
13:00 - Ağustos 29 2020 Cumartesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üretimde verimlilik ve verimlilik artışının, mesleki yeterlilik belgesi ile çalışmaktan çok mesleki yeterlilik belgesi ile kanıtlayan kadınların katılımıyla gerçekleşeceğine inandığını belirtti. yaşam ve dedi ki, “Mesleki Yeterlilik Kurumumuz belirler. “Uluslararası akreditasyon kuralları çerçevesinde bu standartlara uygun olarak yapılan bir kalite güvence ölçüm ve değerlendirme sistemi ile işgücümüzün mesleki bilgi, mesleki beceri ve yetkinliklerini ölçerek uluslararası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgesinin düzenlenmesini sağlar.”

“PROFESYONEL YETKİNLİKLERE SAHİP KADIN ÇALIŞAN SAYISI 52 BİN”

Bakan Selçuk, “Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü belgelendirmeye devam ediyor ve bugüne kadar 50 binden fazla kadının üretimine katkı sağlamada öncü oldu.”

“2023 hedeflerimiz doğrultusunda belirlediğimiz mesleki yeterlilik belgelerine sahip iş gücümüz 1 milyon kişiyi aştı. 2019 yılında 471.227 kişi 1 milyon mesleki yeterlilikle iş gücümüze katıldı. Bugüne kadar 969 bin 266 çalışan mesleki yeterlilik belgesi almıştır. Bu iş gücünün şimdilik sadece 52 bini nitelikli ve sertifikalı kadınlardan oluşuyor. Bakanlık olarak her zaman kadınlarımızın ve çalışanlarımızın yanındayız. Hedeflerimiz doğrultusunda nitelikli ve sertifikalı kadın sayısı katlanarak artacaktır. ”

Bakan Selçuk, Turizm, Konaklama, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Sosyal ve Kişisel Hizmetler, Ticaret, Tekstil, Konfeksiyon, Deri, İşletme ve Yönetim, Ulaşım, Lojistik ve İletişim, Otomotiv, Kimya, Kalifiye ve sertifikalı kadın iş gücünün sorumlu olduğunu söyledi. Petrol, Lastik ve plastik, makine gibi sektörlere ağırlık verdiğini ifade ederek, “Kadın işgücümüzün istihdama katılacağı sektör sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz projelerle çalışmalarımızı ilgili Bakanlıklarımız, meslek örgütlerimiz, sendikalarımız ve STK’larımızla birlikte yürüteceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi