Dede mesleğini yapabilmek için memleketi Sivas’a döndü

Dede mesleğini yapabilmek için memleketi Sivas’a döndü
14:09 - Ekim 11 2020 Pazar

İstanbul Büyükada’da faytonlar için kayış yaparak geçimini sağlayan Sivaslı vatandaş, faytonların kaldırılmasının ardından saraçlığı sürdürmek için Sivas’a döndü.

60 yaşındaki Celalettin Karagöz isimli saraçlıkla uğraşan vatandaş kısa bir süre öncesine kadar İstanbul Büyükada’da yaşamaktaydı. Ailecek saraçlık yapan ve mesleği kendisine babasından miras kalan Celalettin Karagöz, faytonların adadan kaldırılmasıyla birlikte 53 yıldır yaptığı saraçlığı sürdüremez oldu. Bu sebeple memleketi Sivas’a dönmeye karar veren Karagöz, şehir merkezindeki evinin kömürlüğünü atölyeye çevirdi ve mesleğine şu sıralar orada devam ediyor.

60 yaşındaki Celalettin Karagöz yaptığı açıklamada faytonların kaldırılmasıyla İstanbul’da kendisine yapacak iş kalmadığını söyledi. Mesleğin dedesinden babasına, babasından ise kendisine geçtiğini söyleyen Karagöz, çırak bulunmadığını ve türünün son örnekleri olduğunu ifade etti. Karagöz ayrıca Sivas Valisi’nden de mesleği devam ettirebilmek için Aygır deposundan bir yer verilmesi konusunda yardım istedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi