Meksika’daki rehabilitasyon merkezine silahlı saldırı: 24 ölü

Meksika’daki rehabilitasyon merkezine silahlı saldırı: 24 ölü
10:00 - Temmuz 2 2020 Perşembe

Meksika’nın Guanajuato eyaletindeki Irapuato’da uyuşturucu bağımlıları olan bir rehabilitasyon merkezinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Guanajuato Devlet Güvenlik Bakanı Pedro Cortes Zavala, saldırı sonucu 24 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bakan Zavala, saldırganların kırmızı bir araçla geldiğini ve ağır silahlarıyla rehabilitasyon merkezine ateş açtığını söyledi. Olay yerine yerel polis, Ulusal Muhafızlar (GN), ambulans ve Adli Servis (Semefo) gönderildi. Guanajuato cumhuriyet savcısı Carlos Zamarripa cinayeti araştırmak için “düşük suç eylemi” olarak nitelendirdiği özel bir ekip atadığını açıkladı. Vali Diego Sinhue, federal ve eyalet yetkililerinden ortaklaşa şiddetle mücadele etmelerini istedi.

Başkan Andres Manuel Lopez Obrador’un 19 ay önce şiddeti azaltmaya söz vermesinden bu yana saldırının en kötü toplu katliamlardan biri olduğu belirtildi. Saldırının, annesinin tutuklanmasına öfkeli olan Santa Rosa de Lima Cartel’in lideri El Marro’nun emriyle yapıldığı iddia edildi.

Öte yandan, geçen Haziran ayında Irapuato şehrindeki başka bir rehabilitasyon merkezine saldırı sırasında 10 kişi öldü.

Serkan Bayar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi