Meis’e karşı Karaada fırsatı

Meis’e karşı Karaada fırsatı
08:12 - Ağustos 11 2020 Salı

Oruç Reis gemisi yeniden sismik araştırma yapmak için bölgeye giderken, Akdeniz’deki sular yeniden ısındı. Türkiye’den Ali Kurumahmut gazetesinin değerlendirmesinde Ege’deki anlaşmazlıkları ortaya çıkararak tanınan Deniz Hukukçuları, Türkiye’nin doğu Akdeniz’lerinden birinde kozu anlattı. Şunları söyledi:

KARADA VE FENERİMİZDE VAR

Doğu Akdeniz’de, Antalya’nın hemen aşağısında Karaada (Meis Adası’nın batısı) ve Fener Adası’nın (Meis Adası’nın doğusu) egemenliği uluslararası hukuka göre Yunanistan’a hiç geçmedi. Türkiye burada, ‘Kara Ada’da Deniz Feneri Adası var. Egemenlikleri asla size devredilmedi ‘. Ayrıca, ana kıtanın dışında başka adalarımız da var. Türkiye’nin elinde böyle bir koz var, kullanmalıyız.

Karasularımızı 12 mil artıralım

Doğu Akdeniz’de karasularımızı 12 ile çıkarmalıyız. Meis’in 12 mil batısında, yarısı bizim bölgemizde kalan alanı ilan edin.

DUYURU TÜRKİYE MEB’İ

Türkiye’yi de zaman kaybetmeden Doğu Akdeniz Münhasır Ekonomik Bölgesi’ni (MEB) ilan etmesi gerekiyor. Bunu tek taraflı olarak BM’ye ilan edebiliriz.

ARAMA VE KURTARMA ALANIMIZI GENİŞLETELİM

Ayrıca Doğu Akdeniz’deki arama kurtarma sorumluluk alanımızı genişletmemiz gerekiyor.

Yanlış hareketi yaptılar

Yunanistan ile Mısır arasındaki anlaşmanın gayri resmi olduğunu belirten Ali Kurumahmut, “Çok yanlış hamleler yaptılar. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Doğu Akdeniz’de kıyıları ve yan yana olan devletler var. Bunların çok taraflı müzakerelerle belirlenmesi gerekiyor. ve anlaşmalar. ”

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi