Mehmet Amca sabah bataklığa sıkışmış ineğinin başındadır.

Mehmet Amca sabah bataklığa sıkışmış ineğinin başındadır.
12:12 - Ağustos 1 2020 Cumartesi

İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Dedeler köyünde yaşayan Mehmet Emin Atasoy’a ait inek, sazlık Nehri yakınında otlarken bataklığa saplandı. Tüm çabalara rağmen, ineğini yerden kurtaramadığı sabah olan Atasoy, iki gün sonra köyden gelen vatandaşların yardımıyla ‘Sarı Kız’ı kurtarabildi.

Tek geçim kaynağı olan ineğin kurtarılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatlarını takiben Mehmet Emin Amca’ya 20 erkek verildi ve Yüksekova Kaymakamlığı tarafından maddi destek sağlandı. Bazı hayırsever vatandaşlar, Mehmet Emin Amca’ya inek hediye etti.

Artık ‘Sarı Kız’ı yalnız bırakmayan Mehmet Emin Atasoy bu bayramdan daha mutlu. Mehmet Emin Atasoy, ineğinin birkaç ay önce Sazlık Nehri’ndeki bir bataklığa sıkıştığını hatırlattı ve “Köyün bütün insanları geldi ve ineklerimi sıkıştığı yerden kurtardı. İnek tedavi edildi, çok şükür. Beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Beni Yüksekova Kaymakamlığı’na gönder, şimdi malzemelerle yeni bir ahır yapıyorum, umarım yakında bitecek. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Tanrı onları korusun. ”

Metin Tek

ALAKALI HABERLER

İnekini yalnız bırakmayan Mehmet Amca güldü

ALAKALI HABERLER

Mehmet Amca’ya 2 inek ve 2 buzağı hediye edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi