Meclis Başkanı Şentop’tan Ayasofya’nın mesajı

Meclis Başkanı Şentop’tan Ayasofya’nın mesajı
18:12 - Temmuz 24 2020 Cuma

Meclis Başkanı Şentop sosyal medyada Ayasofya hakkında bir mesaj paylaştı. Şentop, “Bu kutsal gün, Anadolu ve hatta Ayasofya’nın çevresindeki dünya, neredeyse bir asırlık beklentilerin tezahürü ve milletimizin bozulmamış iradesinden kaynaklandı, Türkiye’nin değişmez duruşunun ve istikrarının lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan .

Bugün Ayasofya’dan gökyüzüne yükselen ezan ve hatmi şerifleri, yapılacak vaaz ve yapılacak cuma namazı, milletimizin sabrı ve dualarının tezahürü; tarihte çığır açan liderlik ve cesaret belirtisi; Umarım Diriliş’e kadar var olacak olan kararlılık ve kararlılık beyanı olur. Allah’ın sayesinde İstanbul’un Aziz Fatih’in iradesi gerçekleşti, güven emin ellerde.

Ayasofya şimdi inananların namazı ve yönelimi ile kutsanmış bir tapınaktır. Kıyamete kadar, fetih bilinci ve diriliş kuşağının çabasıyla Ayasofya-i Kebir Camii Şerif olarak hayatta kalacak. Bugünkü vaazında belirtildiği gibi, “Barış, İstanbul’un nimetleri, manevi mimar Ebu Eyyub el Ensari ve Anadolu’yu bize hareket ettiren, koruyan ve emanet eden tüm şehit ve gazileri takip edenlere barış olsun. . ”

Ahmet Umur Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi