MEB’den özel okullarla ilgili açıklama

MEB’den özel okullarla ilgili açıklama
22:00 - Ağustos 20 2020 Perşembe

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, salgın süreci ile başlayan yeni dönemde özel öğretim kurumlarının hizmet koşullarının Bakanlığın ilgili birimleri tarafından titizlikle takip edildiği ve gerekli değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi. kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte yapılmıştır.

Açıklamada, bu süreçte önceliğin öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve çalışanların eğitim faaliyetlerinden sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yararlanmaları ve eğitimin devamlılığı olduğu belirtildi.

Bu açıdan bakıldığında özel okul velileri tarafından Bakanlığımıza iletilen istek ve öneriler titizlikle değerlendirilerek dikkate alınması gereken noktalar özel okul temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşılmıştır. Dünyada ve ülkemizde eğitim alanında yaşanan bu zorlu süreçte, öğrencilerimizin haklarını da dikkate alarak, özel eğitim kurumlarımızın velilerimizin maddi ve manevi talepleri ile ilgili yapmak zorunda olduğu düzenlemeleri yakından takip edeceğiz. özellikle öğrencilerimizin eğitim hakkı.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi