MEB, yüz yüze eğitim hazırlıklarını tamamladı

MEB, yüz yüze eğitim hazırlıklarını tamamladı
19:00 - Eylül 19 2020 Cumartesi

Yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül öncesinde MEB’in merkezi ve saha koordinasyonu anlık bildirimlerle sağlanmış ve tüm birimler koordineli olarak çalışmıştır. Sürecin başından itibaren merkezde ve sahada çalışmaları bizzat koordine eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülke genelindeki okullarda gerekli tüm dezenfeksiyon çalışmalarının tamamlandığını, gerekli hijyen ve dezenfektanların yapıldığını belirtti. ihtiyaçlar il müdürlükleri tarafından karşılanmış ve tüm okullara ihtiyaç halinde kullanılmak üzere yangın sayaçları temin edilmiştir. “Çocuklarımızı okulları ve arkadaşları ile buluşturmaya hazırız” diyen Bakan Selçuk, çalışmalara ilişkin değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki üç hafta içinde tüm öğrencilere ücretsiz maske desteği vereceğiz. 81 ilde ihtiyaç duyulan maskeleri mesleki eğitim kurumlarımızda ve halk eğitim merkezlerimizde üreterek okullarımıza teslim ettik.

Öğrencilerimizin okullara ulaşımında otobüs planlaması tamamlandı. Ayrıca tüm illerde servis şoförleri için öğrenci ulaşımında uyulması gereken önlemleri içeren eğitimler tamamlanmış ve gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Tüm illerimizde velilerimiz için il müdürlüklerinin koordinasyonunda bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Ayrıca randevu alınarak okul ziyaretleri planlanmış ve veliler okullarda hazırlık ve salgın önlemlere yönelik tedbirleri görebilmiştir. ”

Bakan Selçuk, corona virüs önlemleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında kurulan entegrasyon sistemi ve uyarı mekanizmasının da hazır olduğunu belirtti.

Sistem sayesinde öğrencilerde, öğretmenlerde, eğitim kurumlarındaki tüm çalışanlarda ve okul otobüsü şoförlerinde olası bir risk olması durumunda eğitim kurumu yöneticilerine anlık bildirim yapılacaktır.

Okul idareleri alınan bildirimden hemen sonra harekete geçecek ve Sağlık Bakanlığı kılavuzundaki işlemleri uygulayacak ve gerekli tedbirler alınacaktır. Olası bir risk durumunda, sistem, öğrencinin sınıfında hatta okul otobüsünde birlikte seyahat eden diğer öğrencileri uyaracak ve harekete geçecektir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi