Maskesini takmayan genç: ‘Nefes almak en doğal hakkımız ve bu hakkımızdan mahrum kalmak istemiyorum’

Maskesini takmayan genç: ‘Nefes almak en doğal hakkımız ve bu hakkımızdan mahrum kalmak istemiyorum’
16:00 - Ekim 15 2020 Perşembe

Antalya’da yeni tip corona virüse (Covid-19) yönelik polis denetimleri kent genelinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Polis ekipleri, özellikle kalabalık alanda maskesini düzgün takmayanları uyarırken, maske takmayanlara da cezai işlem uyguluyor.

Bugün şehrin en işlek yaya caddelerinden biri olan Kapalıyol ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde incelemelerde bulundu. Polis ekipleri, içen ve sigara içenleri bu ihtiyaçlarını karşılamak için maskelerini indirip yürürken kalabalık bir ortamda kenara çekerek uyardı ve düzgün giymeyenleri uyardı. Şehirde çok sayıda vatandaşın maske kuralına uyduğu gözlemlenirken, bazı maskesiz vatandaşlar fark edildi ve haber verilmeden polis ekiplerini takmaya çalıştı.

Polis ekipleri denetimler sırasında sadece vatandaşları değil turistleri de uyardı. Polis turist grubunu durdurarak tercümanlarına giderek maske ve sosyal mesafe kurallarını hatırlattı.

İncelemeye devam eden polis, 2 Kazak turistin maskelerini takmadan yürüdüğünü gördü. Maskesinin arkadaşının elinde olduğunu ve maskeyi çıkardığını söyleyen genç kadın polis, “Maskeli misin?” Sorusuna “hayır” diyerek cevap verdi. Arkadaşının elindeki çantadan maskesini çıkaran kadın, maskesini takarak yürümeye devam etti.

Bankada sırada bekleyen vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyaran polis, daha sonra en yoğun noktalarda incelemelerine devam etti.

Teftiş sırasında maskesini takmadan yürüyen genç bir adamı durduran polis, neden maske takmadığını sordu. ‘Nefes almak en doğal hakkımızdır ve bu hakkımızdan mahrum kalmak istemiyorum’ cevabıyla karşılaşan polis, gencin kimliğini alarak ceza davası açtı.

Van ile Huriye Ferah – Gazi Taşı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi