Maskelenmemiş adını bilen ve soyadını bilmeyen genç adama cezai takibat uygulandı

Maskelenmemiş adını bilen ve soyadını bilmeyen genç adama cezai takibat uygulandı
00:12 - Haziran 23 2020 Salı

Isparta’da İl Hijyen Komitesi’nin kararı uyarınca 19 Haziran itibariyle maske olmadan caddeden çıkmanın cezası 900 lira olarak uygulanmaya başlandı. Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri maske denetimlerini bugün itibariyle artırmıştır. Kaymakkapı Meydanı’nda yapılan teftişler sırasında polis önce polis aracından bir açıklama yaptı ve vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı ve daha sonra maske olmadan halka 900 TL idari para cezası uyguladı.

Polisi gördüklerinde maske taktılar ama kaçamadılar

Maske olmadan sokakta dolaşan bazı vatandaşlar, polisin kontrolü altına alındıklarında ceplerinden aldıkları maskeleri giyiyorlardı, ancak 900 liralık idari para cezasından kurtulamadılar.

Maske olmadan yakalanan ‘Soyadımı bilmiyorum’ dedi

Teftişler sırasında polis kimliği belirsiz gençlerden ceza davası için kimlik kartını istedi. Kimlik kartında olmadığını belirten gençlerden TC numarası, adı ve soyadı istenmiştir. Adının Berk olduğunu ifade eden genç, soyadını bilmediğini söyledi. Bunun üzerine polis, ifadesini almak için gençleri polis karakoluna götürmek için onları polis arabasına koydu. Sonra genç adamın babası arandı ve TC numarasına ulaşıldı. Maske olmadan 900 TL idari para cezasına çarptırılan genç olaydan ayrıldı.

Maske olmadan yakalanan ve 900 lira para cezası alan bir vatandaş, maskeyi evde unuttuğunu söyledi.

Ali Serkan Aygün

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi