Maske Virüs ile Temas Edince Tepki Veriyor

Maske Virüs ile Temas Edince Tepki Veriyor
10:38 - Aralık 11 2021 Cumartesi

Maske virüs ile temas edince uyarı veriyor. Yeni geliştirilen maske ile birlikte kullanıcılar artık eskisinden daha korunaklı olabilir.

Geçtiğimiz yıl etkisini gösteren ve 2021 yılında şiddetini arttıran koronavirüs pandemisi, günümüzde halen yoğun bir şekilde karşımıza çıkıyor olsa da ülkemizde etkisini azaltmaya başlamış durumda. Koronavirüs salgınının etkisini azaltmasıyla beraber pek çok kişi rahatlamaya başladı ve normalleşme sürecini etkisini göstermiş oldu. Bu dönemde her ne kadar yeni bir varyant etkisini göstermeye başlasa dahi insanlar eskisine göre daha tecrübeli olduğu için bu konuda daha temkinli yaklaşıyor.

Maske Virüs ile Karşılaşınca Parlıyor

Koronavirüs pandemisinin vazgeçilmezleri arasında yer alan maskeler halen kullanılırken bu dönemde pek çok maske ile karşılaştık. Şimdi bu maske türleri arasına bir yenisi daha eklendi. Yeni maske insanları virüse karşı uyarmasıyla biliniyor. Japonya’nın Kyoto Valiliği Üniversitesi’nde yer alan araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni maskeler, devekuşu yumurtası ile birlikte insanları virüsten korumaya çalışıyor. Evet, doğru okudunuz. Bu virüs bir yumurta ile tespit ediliyor. Bilim insanları devekuşu yumurtasının sunmuş olduğu bu faydayı görünce hemen maskede test etmeye başladılar.

Maske Virüs

Aslına bakarsak araştırmacılar bu çalışmaya koronavirüs salgını öncesinde grip için başlamıştı. Koronavirüs pandemisi ortaya çıkınca araştırmanın gelişme sürecinde de bir değişikliğe gidildi. Çalışmaya göre devekuşu yumurtası koronavirüse karşı antikor üretmede oldukça başarılı bir nesne. Bilim insanlarının yaptığı çalışmada devekuşu yumurtası virüse karşı antikor üretti ve bu antikor floresan boya ile birlikte maske üzerinde birleşti. Sonuç olarak virüs temas eden noktalar parlak bir şekilde görünmeye başladı. Kısacası maskede yer alan parlak alanlar virüsün temas ettiği yerleri gösteriyor.

Maske virüs ile temas ettiğinde oluşan bu tepkime sayesinde gelecekte test yapmak anlık bir hale gelebilir. Düşük maliyete sahip olduğu söylenen yeni maskeler için 150 kişilik bir test yapılacağı da ifade ediliyor. Bundan dolayı henüz maskelerin yaygınlaşması erken olsa da gelecek yıl maskenin piyasaya sürülmesi beklenen bir durum.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi