Maske cezasına çarptırılan vatandaşlardan ilginç savunma

Maske cezasına çarptırılan vatandaşlardan ilginç savunma
09:12 - Haziran 25 2020 Perşembe

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen talimatlar doğrultusunda maske takma yükümlülüğüne uymayanlara 900 TL idari para cezası uygulanır. Van Valiliği tarafından açıklanan kararla, açık alanlarda korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında maske takılması zorunluydu. Valinin kararı uyarınca İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları maske takmaları konusunda uyardı. İl Sağlık Yasası uyarınca maske takmayan vatandaşlara idarî para cezaları verilmiştir.

Maske takmayan vatandaşlar, hem savunma hem de ilginç savunmalarla güldüler.

“Maskemi sigara içmek için indirdim”

Cümle verildikten sonra İHA muhabirine konuşan vatandaş, sigara içtiği için maskesini çıkardığını belirtti ve “Sanırım gereksiz bir ceza oldu. Ben zaten burada bir yabancıyım. Maskemi bir sigara için indirdim. Beni görünce para cezasına çarptırıldılar. Haklı olabilirler. Maskenin üzerinde bir yasak var, ama para var, para yok. 900 lira ceza alıyorlar. Maske olmadan seyahat etmiyorum. Maskemi sigara içmek için indirdim. Sigaramı düşürdüm ve maskemi tekrar taktım. ”

“Senin için 900 lira para cezasına çarptırıldım”

Telefonda konuşmak için maskesini takmayan ve onu taşıyan başka bir vatandaş, yediği 900 lira cezası karşısında şok oldu. Polis ekipleri, vatandaş bir maske takarak telefonda konuşulabileceğini hatırlattı, daha sonra tutanak tutulurken telefonda konuşmak için izin istedi. Maskesini takıp telefondaki kişiye, “Neredesin? Senin yüzünden 900 lira para cezasına çarptırıldım. ”

Polis ekipleri, gün boyunca hem sosyal mesafe hem de maske takmaya yönelik teftişlerine devam etti.

Yılmaz Sönmez

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi