Marketlerde Bazı Ürünler 1 Adetten Fazla Satılmıyor!

Marketlerde Bazı Ürünler 1 Adetten Fazla Satılmıyor!
22:14 - Kasım 20 2021 Cumartesi

Sivas ve çevre illerde de son günlerde gündeme gelen zincir marketlerin yağ, şeker ve diğer bazı ürün çeşitlerinde 1 litre, 1 adet veya 1 kilo sınırı uygulaması tepki çekti. Sivas’ta hizmet veren zincir marketlerin bir bölümünde olduğu doğrulanan sınırlı satış uygulamasının şaşırtıcı bulunduğunu belirten Sivaslılar, özellikle yağ, şeker ve diğer bazı ürün çeşitlerinde artan fiyatlara karşı daha fazla ürün almak istediklerini ancak alamadıklarını belirttiler.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bu durumun en çok nüfusu yüksek olan illerde gerçekleştiği belirtilirken, Sivas merkez bölgesi ve diğer ilçelerde de zincir marketlerin benzer uygulamalarla gündemde olduğu paylaşıldı.

Zincir Marketlerde Sınırlı Satış

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, konu hakkında bir açıklama yaparak durumu doğruladı ve sınırlı arz ve üretim, artan fiyatlar ve diğer nedenlerin zincir marketlerin bu tür uygulamaya geçmesine neden olduğunu açıkladı. Sivaslılar ise sosyal medyada özellikle sık sık alışveriş yaptıkları market zincirlerinde karşılaştıkları bu durumun bir an önce çözülmesi için yetkililere seslendi. Uygulamanın tüm Türkiye genelinde çok tepki çektiği belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi