Marius Sumudica’dan Türk vatandaşlığı başvurusu

Marius Sumudica’dan Türk vatandaşlığı başvurusu
15:00 - Aralık 30 2020 Çarşamba

Son haftalardaki performansıyla Süper Lig’in önde gelen takımlarından biri olan Gaziantep Futbol Kulübü’nün başarılı ve mücadeleci teknik direktörü Marius Sumudica ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık iki yıldır Gaziantep takımında görev yapan ve daha önce yaklaşık bir yıl Kayserispor’da çalışan Rumen teknik adam, Türk vatandaşlığı için başvurdu.

Her fırsatta Türkiye’de çok mutlu olduğumu ve Türk halkının sevgisini ifade eden Marius Sumudica, Türkiye’de faaliyete geçtiğini vatandaşlığı ikinci bir yuva olarak görüyor. Türk vatandaşı olma isteğini vurgulayan ve her maçtan sonra bu açıklamayı tekrarlayan Marius Sumudica, bu doğrultuda ilk başvurusunu yaparak belgelerini İçişleri Bakanlığı’na teslim etti.

Mehmet Büyükekşi: “Öğretmenimiz vatandaşlık için çok hevesli, biz de destekçiyiz”

Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, başarılı teknik adamın bu konuda çok istekli olduğunu ve başvuru belgelerini ilgili bakanlığa gönderdiğini belirtti. Büyükekşi, “Hocamızın bu yönde bir talebi vardı. Kendisine bu konuda her türlü desteği verdiğimizi de ilettik. Zaten Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyor. Bunu ikinci bir yuva olarak gördüğü her ifadesinde söyledi. Uzun zamandır bu yönde bir talep vardı Bu konuda yakın zamanda İçişleri Bakanlığına ilk başvuruyu yaptık.Gerekli belgeler de teslim edildi.Süreç netleşince hocamızla gerekli açıklamaları yapacağız, “dedi.

“Muhtemelen kendi adını kullanmaya devam edecek”

Cumhurbaşkanı Büyükekşi, Romanya koçunun vatandaşlığa alınması durumunda hangi ismi kullanacağını sordu, “Öğretmenimiz vatandaşlık işlemlerine yeni başladı. Bu nedenle isim konusunda netlik yok ama bu konuda herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.” Dedi. kullanmaya devam edecek.

Said Vakkaş Yağcı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi