Malatya’daki zehirli kaçakçılara büyük darbe: 195 kilo eroin ele geçirildi

Malatya’daki zehirli kaçakçılara büyük darbe: 195 kilo eroin ele geçirildi
12:00 - Temmuz 29 2020 Çarşamba

Malatya-Elazığ karayolunun Kale ilçesi sınırındaki Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotikle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan yol kontrol noktasında bir kamyon durduruldu.

Arabada, narkotik köpek Bonita’nın yanıtıyla, 375 pakette toplam 195 kilogram eroin ele geçirildi. Araçtaki iki şüpheli gözaltına alınırken, Malatya tarihinde ilk kez böyle büyük miktarda eroinin ele geçirildiğini ifade etti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü’ndeki operasyon hakkında bilgi veren Vali Aydın Baruş, Malatya’da can ve üretim güvenliğine yönelik en önemli tehditlerden biri olan uyuşturucu konusunda önemli bir başarı elde edildiğini belirtti. Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in bulunduğu basın toplantısında konuşan Vali Baruş, Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerinin 28 Temmuz’da yol kontrol noktasında bir kamyonu durdurduğunu söyledi.

Kamyonda yapılan aramalarda 195 kilogram eroinin ele geçirildiğini belirten Baruş, “Bu 195 kilogram eroin yakalanmasaydı belki binlerce gençimiz zehirlenecek ve karanlık bir geleceğe doğru ilerleyeceklerdi. aileler.”

Operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik eden Baruş, başarılı operasyonların devamını diledi.

Baruş, 2020 yılında Malatya’daki uyuşturucu savaşı istatistiklerini de paylaştı. Şimdiye kadar Malatya’daki polis ve jandarma sorumluluk alanlarında toplam 814 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildiğini belirten Baruş, 1.178 kişinin gözaltına alındığını ve 170’in tutuklandığını belirtti.

Operasyonlarda ele geçirilen ilaçları da açıklayan Vali Aydın Baruş, şöyle devam etti:

“122 kilo esrar esrar, 7 kilo 227 gram esrar, 10 gram esrar, 10 gram kokain, 3 kilo 329 gram metamfetamin, 9 kilo 983 gram sentetik cannobinoid (Bonzai), 65 captagon hapı, 36 478 adet extacy hapı yapımında kullanılan bin 615 adet kök esrar, 14 bin 489 kontrollü ilaç ve ilaç ele geçirildi. ”

“Zehirli tüccarların ülkemizin geleceğini tehdit etmesine, gençlerin geleceğine kurşun koymasına asla izin vermeyeceğiz,” diyen Baruş, ayrıca uyuşturucuya karşı operasyonların durmadan devam edeceğini söyledi.

Uyuşturucu satışının terörizm kadar tehlikeli olduğunu belirten Vali Baruş, “Çünkü sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit ediyor. Bu bağlamda, bu mücadelede vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Çünkü bu mücadeleyi hep birlikte başarabiliriz. Uyuşturucu satışı ve kullanımı hakkında bir şüphe varsa, 155 ve 156 bildirim hatlarını ve İçişleri Bakanlığı’nın ‘Uyku’ adlı mobil bildirim hatlarını kullanarak rapor verebilirler. Güvenlik güçleri yapılacak bildirimlerde daha etkin çalışacaktır. Özellikle sokak satıcılarının gençlerimize ilaç satmasına izin verilmeyecek. ”

Malatya tarihinde ilk kez bu kadar büyük miktarda eroinin ele geçirildiğini belirten Baruş, devam eden soruşturma nedeniyle eroinlerin nereye sevk edildiğine dair bir açıklama yapamayacağını söyledi.

Cahit Özçelik – Bahadır Aytekin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi