Malatya’da Depremzedeler Yeni Evlerine Taşınıyor

Malatya’da yaşanan depremin ardından yürütülen yeniden yapılanma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılına kadar toplam 79 bin 420 adet konut ve iş yerinin tamamlanarak teslim edilmesi hedeflenen projede, şu ana kadar yaklaşık 27 bin konut sahiplerine teslim edildi. Akçadağ ilçesi Aydınlar Mahallesi’nde iki aşamada tamamlanan 117 köy evi de hak sahiplerine verildi.
“Cumhurbaşkanımıza Minnettarız”
Bu konutları kazanan Bahattin Araz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Allah Cumhurbaşkanımızdan ömür alıp bize versin” şeklinde konuştu. Bahattin Araz’ın eşi Sebahat Araz ise yeni evlerinden çok memnun olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklerini dile getirdi.
“Yeni Evimize Kavuştuk, Çok Mutluyuz”
Elvan Ak isimli bir diğer depremzede ise, yıkılan eski evlerinin yerine yapılan yeni evlere kavuştukları için mutluluklarını ifade etti. Ak, devletin deprem sürecinde sunduğu desteklerle vatandaşların yanında olduğunu belirtti.