Madımak olaylarının 26.yıl dönümünde etkinlikler düzenlendi

Madımak olaylarının 26.yıl dönümünde etkinlikler düzenlendi
14:13 - Temmuz 2 2019 Salı

Sivas’ta Madımak olaylarında hayatını kaybeden 33 şair, yazar ve ozan ile birlikte 37 kişi için olayların 26.yıl dönümünde anma etkinlikleri büyük katımla düzenlendi. Anma etkinlikleri için Sivas’tan ve Sivas dışından gelen onlarca kişi Alibaba Mahallesinde toplanarak kortej oluşturdu, olayların yaşandığı bugün Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan Madımak Oteline kadar yürüme gerçekleşti. Yürüyüşte 26 yıl önce yaşanan olayları kınayan pankartlar ve ölenlerin fotoğrafları taşındı.

Yürüyüşte geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis helikopterleri ve insansız hava araçları havadan kontrollerini sürdürdü. Anma etkinliklerine CHP Genel başkan yardımıcı Veli Ağbaba ve 12 milletvekili katıldı. Bilim ve Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık, semah gösterisi izlendi. Olaylarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları bina önüne çiçek bırakarak, basın açıklaması yapıldı

“KATLİAM” Kelimesi ile anılmamalı 

Sivas Valisi Ayhan, Sivas’ın “katliam” kelimesi ile anılmaması gerektiğini söyleyerek, “Hepimizi derinden etkileyen bu acı tablo anılırken ‘Sivas katliamı’ ifadesi ile Sivas ile katliam kelimelerinin bir arada kullanılmaması; tarihi, kültürü ve yetiştirdiği önemli şahsiyetlerle bütünleşen, birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu güzide şehrimizin katliamla özdeşleştirilmesinin önüne geçilmesini rica ediyoruz. ‘Doğarken farklı doğmadık’ diyen Muhlis Akarsu gibi, ‘Ne var ise sende bende, aynı varlık her bedende’ diyen Aşık Veysel gibi, ‘Gel, gel ne olursan ol, yine gel’ diyen Mevlana gibi Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm renklerimizle bir bütünüz. Aramıza her fırsatta nifak tohumları ekmeye çalışanların, birliğimize ve beraberliğimize kast eden karanlık odakların niyetlerini boşa çıkartacağız. Bu acı olay da tıpkı benzer olaylar gibi millet olarak barış ve huzur içinde yaşama hevesimizi perçinleyerek arttıracaktır” diye konuştu.

VİDEO :

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi