Madende oğlunu ve kocasını Covid-19’dan kaybeden Ayşe Gökçe: ‘Hep gittiler, beni almadılar’

Madende oğlunu ve kocasını Covid-19’dan kaybeden Ayşe Gökçe: ‘Hep gittiler, beni almadılar’
10:12 - Ekim 27 2020 Salı

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güzelyurt ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen ve 18 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının üzerinden 6 yıl geçtiği için ailelerin acıları hala taze.

“Hep gittiler, beni almadılar”

Yırtık ayakkabısıyla oğlunun cenazesine katılarak gündeme gelen eşi Recep Gökçe gibi maden faciasının ikon isimlerinden Ayşe Gökçe de 81 yaşındaki Ayşe Gökçe’nin acısını ikiye katladı. madencilik felaketinin ikon isimlerinden biri. Recep Gökçe’yi corona virüse kaptıran Ayşe Teyze yalnız kaldı. Evinin yanında kuru elma kesen Ayşe Teyze, komşularına yardım ettiğini söyledi. Kendisiyle görüşmeye gelen gazetecilerle sohbet eden Ayşe Gökçe, muhabirlere, “Dalda armut sallanıyor, yere düşüyor tatlım, erkekler yine vali olursa kızlara yalvarıyor” dedi.

Boş zamanlarında komşularına yardım eden Ayşe Teyze, oğlunu ve eşini özlediğini belirterek, “Ben bebeğimi özlemiyorum, bebeğimi nasıl özlerim? Üç gün böyle geçmedi. Gittiler ve beni her zaman almadılar ” dedi.

“Babasının ve büyükbabasının mezarını ziyaret eder ve dua eder”

Maden felaketinde babası Tezcan Gökçe’yi kaybeden 11 yaşındaki Duygu Gökçe, hem babasını hem de büyükbabasını özlediğini söyledi.

Duygu Gökçe, babasının mezarına sık sık gelip fotoğrafıyla mezar taşını sildiğini ve dua ettiğini belirterek, “Öğretmenini o kadar çok sevdi ki büyürken öğretmen olmak istiyordu. Duygu, dedesi Recep Gökçe ve babası Tezcan Gökçe için dua ettikten sonra, kuşların yemesi için mezar taşının kenarına ekmek kırıntıları bıraktı.

Zekeriya Başar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi