Lunapark ve tematik parklar 6 Temmuz’da temizlik, maske ve mesafe koşulu ile faaliyetlerine başlayabilecek.

Lunapark ve tematik parklar 6 Temmuz’da temizlik, maske ve mesafe koşulu ile faaliyetlerine başlayabilecek.
11:00 - Temmuz 4 2020 Cumartesi

Virüsün yeni koro türlerine dair sirkesi, daha önce valiye gönderilen “Genel Eğlence Parkları ve Tema Parkları” ile Türkiye genelindeki yayılmayı önlemek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (Covid-19) tarafından küresel bir salgın ilan etti. geçici olarak eğlence tesislerinin faaliyetlerini durdurduğunu hatırlattı.

Kontrollü sosyal yaşam döneminde salgın, temizlik, maske ve mesafe kuralları ile mücadelede genel ilkelerin yanı sıra her faaliyet / faaliyet alanı için alınacak önlemlerin belirlendiği ve yeniden faaliyete geçtiği ifade edildi.

Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığı’nın 2 Temmuz mektubuna ek olarak, Salgın Yönetimi ve Çalışma Kılavuzu’na “Eğlence Parkları ve Tematik Parklarda Uygulanacak Önlemler” eklendiğini ifade etmiştir.

Eğlence parkları ve tematik parkların, hareketli olmamaları koşuluyla (2020’de sadece tek bir yerde faaliyet göstermeleri şartıyla) 6 Temmuz’dan itibaren sirkülerde belirtilen kuralları takip ederek faaliyetlerine başlayabilecekleri belirtilmektedir.

Genelgede, eğlence parklarında ve tematik parklarda izlenecek önlemler aşağıdaki gibidir:

“Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan mektupta belirlenen ve Salgın Yönetimi ve Çalışma Kılavuzu Rehberindeki” Eğlence Parkı ve Tematik Parklara İlişkin Önlemler “başlığı altında belirlenen önlemler tam olarak uygulanacaktır.

Ziyaretçilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymasını sağlamak için gerekli önlemler alınacaktır.

Girişler ve çıkışlar insanlarla teması önleyecek şekilde düzenlenecektir. Girişlerde ziyaretçiler sırayla alınacak ve sırada durdurulacak alanlar sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre) göre işaretlenecektir.

Tema parkları ve tematik parklardaki eğlence molalarının başlangıç ve bitiş zamanları, kalabalığı önlemek için birbirinden farklı olacak şekilde planlanacaktır.

Personel, Covid-19 iletim yolları ve virüs korumasına karşı alınacak önlemler konusunda eğitilecektir.

Tema parkları ve tematik parklar içindeki mesire alanları, restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler kendi sektörleriyle ilgili genelgeler ve önlemlere tabi olarak faaliyet gösterecektir.

Covid-19 salgını ve denetim ekiplerine karşı alınacak önlemlerin uygulanmasından sorumlu korona virüsü yetkilisi / görevlileri temas halinde olacaklar.

Genel Sağlık Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca Valilikler / Kaymakamlıklar tarafından, çalışmaların genelgede listelenen kurallara göre sürdürülmesi için gerekli kararlar alınacaktır.

İl / İlçe Halk Hijyen Kurullarının kararları doğrultusunda faaliyete geçecek eğlence parkları ve tematik parkların haftada en az bir kez denetlenmesi sağlanacaktır. Tedbirlere uymayanlara Genel Sağlık Kanununun 282. maddesi uyarınca idari para cezaları verilecek ve ihlalin durumuna göre işlem Kanunun ilgili maddelerine göre yapılacaktır. Türk Ceza Kanununun cezai davranış konusuna ilişkin 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli kovuşturma başlatılacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi