Lübnan’daki protestolar 2. gün devam ediyor

Lübnan’daki protestolar 2. gün devam ediyor
22:12 - Ağustos 9 2020 Pazar

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki patlamanın ardından dün parlamento binası çevresinde başlayan protestolar bugün de devam ediyor. Başkentte binlerce kişi 4 Ağustos’ta Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamadan sorumlu tuttukları siyasi figürleri ve yetkilileri protesto etmek için tekrar sokaklara çıktı.

Göstericiler “Beyrut Limanı’nda hayatını kaybedenlerin intikamını almak”, “Halk rejimi devirmek istiyor”, “Devrimimiz devam ediyor” sloganları attı. Aktivistler ayrıca yetkilileri istifa etmeye ve dün gözaltına alınan protestocuların serbest bırakılmasına çağırdı.

Beyrut merkezinde Göç ve Mülteciler Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı binalarına bir grup protestocu baskın düzenledi. Protestolar sırasında tekrar gerginlik artarken polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Polis göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullanırken, göstericiler polise taş atarak karşılık verdi. Olaylarda kaç kişinin yaralandığı bilinmiyor.

Öte yandan dünkü protestolarda 1 polis öldü, 238 kişi yaralandı ve 20 kişi gözaltına alındı. Göstericiler Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Su Bakanlığı, Ekonomi ve Çevre Bakanlığı ve Bankalar Birliği binalarına baskın düzenledi.

Hamad Alnajjar – Muhammed Rabah

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi