Lübnan’daki patlamanın ardından halk felaketin izlerini silmeye çalışıyor

Lübnan’daki patlamanın ardından halk felaketin izlerini silmeye çalışıyor
15:00 - Ağustos 31 2020 Pazartesi

Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada 190 kişi hayatını kaybetti, 6.500’den fazla kişi yaralandı, şehirdeki binalar ağır hasar gördü. Korkunç patlamanın anılarını unutmaya çalışan halk, evlerine girerek onarım ve restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Yerel kaynaklar, uluslararası kuruluşların yaptığı yardımların tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmadığını belirtiyor. Durumu izleyen yerel kuruluşlar, sınırlı kaynaklarla onarımlara katılır.

Yerel kuruluşların yardımıyla bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Jorge Aisaa, “Patlamanın ardından Lübnanlı yerel bir örgüt olan Bereket Evi bizimle iletişime geçti. Yavaş yavaş evimizi onarmaya başladılar. O kadar çok yıkıntı vardı ki, evimize girmek bile zordu. Onların müdahalesi olmasaydı, evimiz her zaman kullanılamaz kalırdı. Bu insanlar sayesinde güçlü kalabilirdik ya da hiçbir şeyimiz kalmazdı ”.

Gençler de yardım kampanyalarına katılıyor

Resmi kaynaklara göre Lübnan’da 300 binden fazla insan evsiz kaldı ve 50 binden fazla ev hasar gördü. Gençler, evsiz ailelere yardım etmek için yardım kampanyalarına da katılıyor. Zor durumdaki ailelere yardım etmek için dışarı çıktığını belirten Rana Jabr, “Arkadaşım ve ben uzun süredir zor durumda olan insanlara yardım ediyoruz. Bu sefer her şey farklıydı, patlamadan 3 gün sonra sokaklara çıkabildik. Patlamanın büyük etkisi oldu, nasıl yardım edebileceğimize baktık. Bir aileyle başlamaya karar verdik. Sosyal medyada yardım arayanları aradık. Son 2 gün içerisinde 4 ailenin evindeki kırık camları tamamen tamir edebildik. Sadece biz değil, ustalar da yardıma katılıyor. Nayf, bize her zaman yardım eden bir ustadır. Her gün ailelere yardım etmek için sabah erkenden bizimle çıkıyor ve cam ve ahşap onarımlarıyla ilgileniyor. Kötü durumlara rağmen Nayf Master her zaman gülümser ve işini yapar ”.

Öte yandan 4 Ağustos’ta Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 190’a yükselirken, patlamada 6.500’den fazla kişi yaralandı. Yetkililer 3 kişinin hala kayıp olduğunu ve aramaların devam ettiğini belirtiyor. Beyrut Limanı’ndaki depoda amonyum nitratın yanması sonucu büyük patlama meydana geldi.

Nisrine Borghol

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi