LGS sınavı sona erdi

LGS sınavı sona erdi
13:12 - Haziran 20 2020 Cumartesi

Öğrenciler toplam 155 dakika terledi. İlk seans 50 sorudan oluşuyordu ve 75 dakika sürdü. İkinci oturum 40 sorudan oluşan sayısal bir alandan oluşuyordu ve süresi 80 dakika idi. İlk oturumda öğrencilere Türk, din kültürü ve ahlak bilgisi, devrim tarihi, Kemalizm ve yabancı dil alanlarından sorular soruldu. İlk oturum 09:30 da başladı ve 10.45’te sona erdi. İkinci oturumda matematik ve fen bilimleri ile ilgili sorular çözülmüş ve sınav 11.30’da başlamış ve 12.50’de tamamlanmıştır.

Sınav bittikten sonra tüm öğrencilerin aynı anda binayı terk etmelerine izin verilmedi. Öğrenciler sosyal mesafeyi korurken sınav salonundan ve binadan zaman aralıkları ile ayrıldılar. Öğrenciler sınava bu yıl okudukları okullarda girdiler. Geçen yıl test edilen okul sayısı 3 bin 873 iken, Bakanlık bu yıl okul sayısını 18 bin 139’a, salon sayısını 59 bin 568’den 111 bin 918’e çıkardı. Covid-19 önlemleri, okullarda güvenli alanlar oluşturulmuş, muayene binaları ayrıntılı olarak temizlenmiş ve dezenfekte edici sınıflarla hijyen sağlanmıştır.

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl korona virüsü önlemleri kapsamında olası karışıklığı önlemek için 22 Haziran Pazartesi gününe dağıtılacaktı. Sınav sonuçları 16 Temmuz’da “https://www.meb.gov.tr” internet adresinden duyurulacaktır.

Bakan Selçuk’un sınav açıklaması

Lise Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 18 bin 139 binada ve 111 bin 918 salonda yapılan merkezi inceleme sona erdi. Sınavın barışçıl ve güvenli bir şekilde tamamlandığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Uyarılarımıza gerek kalmadan öğretmenlerimizin talimatlarına göre hareket eden ve sosyal mesafelerini koruyan tüm çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. sorumlu ve bilinçli davranışları. ” dedim.

İrfan Çalışkan – Bayram Türü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi