LGS öncesi okullarda son hazırlıklar tamam

LGS öncesi okullarda son hazırlıklar tamam
10:00 - Haziran 15 2020 Pazartesi

Önümüzdeki sınavdan önce alınan ve öğrencileri bilgilendiren yeni tedbirler alan okul idareleri, sınava giriş sırasında alınacak önlemleri tekrarlayarak sınava hazırlanmaktadır.

Yeni korona virüsü önlemleri nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 7 Haziran 2020’de 20 Haziran’da yapılması planlanan Liselere Geçiş’i (LGS) ertelemeye karar verdi. Okul idareleri önlemlerle öğrencilerle çalışıyor 20 Haziran’da yapılacak olan Lise Geçiş Sınavı’ndan (LGS) önce alınan avcılar olan Filibeli Ahmet Hilmi Anadolu Ortaokulu okul yönetimi ise sınavdan önce uygulayacakları sınavdan önce uygulama şansı buldu. hafta sonu öğrencileri ile pratik yaparak. Sınava kendi okullarında girecek öğrenciler yeni önlemler denediler.

Yeni tedbirlerle ilk LGS

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, korona virüsü önlemleri kapsamında öğrenciler en az 1 metre arayla olacaklar. otur. Buna göre, sınav görevlileri ve öğrenciler sınavdan önce tıbbi maske takılmış sınav odalarına gidecek ve sınav görevlileri sınav boyunca maske takmaya devam edecektir.

Sınav binası ve sınav salonlarının girişinde el antiseptikleri ve sınav salonundaki öğrenci ve personel sayısı kadar yedek maske olacaktır. Maskelerin çıkarılırken ve takılırken kauçukları tarafından tutulması istenecektir. Kullanılmış maskeler kapaklı çöp kutusuna atılacaktır. Maskelerin değiştirilmesi durumunda, el antiseptik kullanılacaktır. Mümkün olan yerlerde, havalandırmayı sağlamak için bir pencere açılacaktır.

Sınav görevlileri, test kutularının ve paketlerinin teslimi, sınav giriş belgelerinin düzenlenmesi, kuyruklarda bulunabilirliği ve kontrolü, soru kitapçıklarının ve cevap kağıtlarının dağıtımı ve toplanması gibi temas gerektiren tüm muayene prosedürlerinde cerrahi eldiven kullanmalıdır. ve gerektiğinde tanımlama ve muayene giriş belgesi kontrolü. . Öğrencilerin kimlik kontrolleri sırasında temastan kaçınılacaktır.

Tüm okulun genel temizliği, sınav gününden bir gün önce su ve deterjan kullanılarak yapılacaktır. Sınav kurallarına ek olarak sınav görevlileri Kovid-19 ile ilgili alınacak önlemler hakkında bilgilendirilecektir. Su içmek isteyenler, maskelerini kenarlarından kauçuğu tutarak ve ağız ve burnu kaplayan maskelerin ön yüzüne dokunmamaları istenecektir.

Öğrenci sınava tek bir odada girmek zorunda kalırsa, sınava yerleştirildiği okulun yedek odasında girer. Gerekli açıklama, öğrencinin sınava girdiği aday katılım listesinin tutanak bölümüne yazılır ve orijinal sınav belgesi iade kutusuna yerleştirilir.

Erdal Can İçelli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi