Leylekli Okulun Misafirleri 40. Yılda Erken Döndü

Leylekli Okulun Misafirleri 40. Yılda Erken Döndü
20:59 - Mart 27 2023 Pazartesi

Sivas’ta bulunan Şehit Erdal Çetin İlkokulu, 40 yıldır aynı leylek ailesini çatısında misafir ediyor. Bu yıl, havaların erken ısınmasıyla birlikte leylekler önceki yıllara göre daha erken döndüler.

Her yıl kuluçkaya yatmak üzere yuvalarına gelen leylekler, 3-4 yavru ile birlikte havaların soğumasıyla sıcak bölgelere göç ediyorlar. Mahalle sakinleri ve öğrenciler için doğal yaşamın güzelliğini yansıtan leylekler, okulun simgesi haline gelmiştir.

Okul müdürü Ömer Doğan, 1983 yılından beri leylekleri misafir eden okulun “Leylekli Okul” olarak anılmasından mutlu olduklarını ifade etti. Öğrenciler ve mahalle sakinleri, leyleklerin gelişini heyecanla beklemektedir.

Leylekler bu yıl 9 Mart Perşembe günü geldiler ve önceki yıllara göre daha erken geldikleri belirtilmektedir. Kadim kültürde leyleklerin erken gelişi baharın erken geleceği şeklinde yorumlanır.

Okul müdürü Doğan, leyleklerin gelişi için her yıl düzenledikleri geleneksel pilav etkinliği olduğunu ve bu yıl deprem afeti yaşandığı için kutlamaların daha sade geçeceğini belirtti. Etkinlik için henüz karar vermediklerini, ancak düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi