Leyla cinayetinin ardından miras anlaşmazlığı çıktı

Leyla cinayetinin ardından miras anlaşmazlığı çıktı
12:00 - Ekim 28 2020 Çarşamba

2 Ekim’de görülen davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan amca Yusuf Aydemir’in, düşman olduğu kardeşini tehdit etmek amacıyla Leyla’yı sakladığı, korktuğu ve onu çıkaramayacağı belirtildi. Olay adli düzeye geldiği için saklandığı yerden çıkarılırken, Leyla’nın saklandığı depoda ölünce cesedi dereye attığı sonucuna varıldı. .

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında Yusuf Amca ‘çocuğa kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi. Karar duruşmasında Musa Amca Aydemir, baba Nihat Aydemir’in kuzeni Mehmet Ali Aydemir, köylüleri Besim Dursun, eşi Hatun Dursun, Yıldırım Artam ve eşi Ayşe Artam beraat etti.

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hazırladığı gerekçeli karar açıklandı. Gerekçeli kararda, Leyla’nın babası Nihat Aydemir ve kardeşi Yusuf Aydemir’in, ailenin traktörünün kime ait olacağı ve babaları öldükten sonra babasından kalan bilezikleri kimin elinde tutacağı konusunda anlaşmazlık yaşadıkları belirtildi. Miras anlaşmazlığında kardeşini tehdit etmek için yeğenini kaçırdığı söylenen Yusuf Amca, olayın adli boyuta ulaşmasından ve Leyla’nın saklandığı yerden çıkaramadığından korkarak cesedini serin tuttu. Leyla’nın saklandığı depoda yaşamını yitirmesinin ardından, cesedi dereye atarak aramaları gevşetme ve normal hayata dönme fırsatı yakaladı. Görüşe ulaşıldığı belirtildi.

ALAKALI HABERLER

Küçük Leyla davasında amcaya ağırlaştırılmış müebbet hapis, 6 sanık beraat etti

ALAKALI HABERLER

Leyla Aydemir’in annesi mahkeme salonundan ayrıldı

ALAKALI HABERLER

Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir tutuklandı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi