Leyla Aydemir davasında flaş gelişimi

Leyla Aydemir davasında flaş gelişimi
19:00 - Haziran 17 2020 Çarşamba

Sorgusunu tamamlayan savcı, amcası Yusuf Aydemir (43) ve yakınları Mehmet Ali Aydemir (33) ve köylüleri Besim Dursun (48) ile birlikte üç sanık tarafından öldürüldüğünü belirtti. bir fikir birliği ve eylem birliğinde Leyla’yı öldürmüştü. Bir yıla kadar hapis cezası istedi.

Sanık Ayşe Artam (38) ve Yıldırım Artam (41) için 29 yıl 4 ay hapis cezası isteyen savcı, Musa Aydemir (29) ve Besim amca ile 29 yıl 4 aya kadar hapis cezası verdi Dursun’un karısı Hatun Dursun’un Un (56) beraat etmesini istedi.

Ağrı şehir merkezinde yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin 7 çocuğundan 6’sı olan Leyla Aydemir, büyükbabasının 2018’de 15 Haziran’da yaşadığı Bezirhane köyünde kayboldu. 18 gün sonra Leila 18 gün sonra hepsini bulmak için harekete geçti Türkiye, Kurudere’ye 3 kilometre uzaklıktaki köyde cansız bir beden buldu. Sudaki küçük kızın babası Nihat Aydemir’in kuzeni Mehmet Ali Aydemir (33) 18 Temmuz’da ‘kasten öldürme’ nedeniyle tutuklandı.

‘7 sanığa dava açıldı’

Mehmet Ali Aydemir de dahil olmak üzere 7 sanığa karşı çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayan kişiyi kasten öldürmek suçundan 14 yıla kadar hapis cezası talebi ile 1 dava ‘Ağır Ceza Mahkemesi’ne karşı açılmıştı.

Davanın 20 Eylül 2019’daki ilk duruşmasında babası Nihat Aydemir sanıklardan şikayet etmedi ve annesi Şükran Aydemir şikayet etti. Mahkeme heyeti, Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir’i ‘suçu işlediğine dair somut deliller var ve duyulmamış tanıklara baskı yapma olasılığı’ nedeniyle tutukladı. Dosya, geçen zaman ve aşama dikkate alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sanık Dursun, babası Aydemir’i ‘Karaciğerinizle disiplin yapacağım’ diyerek tehdit etti

Korona virüsü önlemleri kapsamında 3 Temmuz 2020’ye ertelenen davada, Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin görüşünü mahkemeye sunmuştur. Babası Nihat Aydemir ve sanık Besim Dursun’un oğlunun Kanada’ya gönderildiğine göre, sanık Dursun’un sözleri olaydan birkaç yıl önce Aydemir’e, “Yemin ederim seni karaciğer ağrısı çekecek, disiplin edeceğim karaciğerinizle. ” kaydedildiği söyleniyor.

‘Yiğit’ isimli gizli tanığın Yusuf Aydemir ve Besim Dursun’un evi sık sık terk ettiği ve taziye ziyareti sırasında geri döndüğü söylenerek Leyla’nın sanık Dursun’un evinden kaybolduğu da ifade edildi. diğer tanıklar. Mütalaada, “HTS soruşturmasında, sanık Yusuf ve Besim’in merhum Leyla’nın cesedi bulunurken bir toplantı yaptıkları tespit edildi.” Dedi.

‘Baba ve amca arasındaki düşmanlık’

Miras ve alacaklar nedeniyle babası Nihat Aydemir ile Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir arasında kalıtım olarak ifade edilen görüşte, hapsedilen amcanın telefon kayıtları da şöyle belirtildi:

“Sanık Yusuf Aydemir, merhum Leyla’nın ortadan kaybolduğu gün, davalı evde davalı Yusuf ve Besim’in kalıcı bir yere gidip tekrar geri dönerek ölen Leyla’yı yere doğru yönlendirerek sanık Besim Dursun ile yakın bir dostluk kurdu. Davalı Yusuf’un ortadan kaybolduğu ve tanık ifadelerinden Leyla’nın kaybolmadan önce sanık Yusuf’la birlikte olduğu ve Yusuf’un kaset kayıtlarında, kolluk kuvvetlerine söylemediği ve diğer kişilerin söylemediği tespit edildi. ve kolluk ekipleriyle konuştu. ”

‘Sanıkların kurbanı bulmak için çalışan memurları yanıltması ve yanıltması da sabittir’

Sanığın Mehmet Ali Aydemir’in Leyla’yı ablası Ayşe Artam’ın evine bıraktığı gözleminin devamında, “Kurbanın cesedine ulaşıldığında kolluk ekipleri tarafından tutulan dakikalara göre, sanık Mehmet Ali kıyafet giymiyordu, ancak Leyla sanık Mehmet Ali’nin mağdurun kıyafetsiz bulunduğunu bilmesi, hayatın sıradan akışına aykırıdır. Ayrıca davalının kurbanı bulmak için çalışan memurları yanıltması ve yanıltması da sabittir. ”

‘Beyan edilmesi talep edildi’

Savcı Musa Aydemir’in amcası ile ilgili olarak, “Sanığın Musa’nın telefonunda kurbanın videosu olmasına rağmen, sanıklar yoldaşların evinde yaşıyorlardı, aralarında hiçbir düşmanlık yoktu. Sanığın diğer sanıkların aksine sanık kullanımının olağan yaşam akışına uymadığı ve olay tarihinde 3 yaşında olan Üzeyir’in Deneme aşamasında bilirkişi raporu tarafından açıklanamayan şüpheli, şüpheliden yararlanacak, bir karar verilmesi gerektiği değerlendirildi. “dedi.

‘Tutuklanmaları istendi’

Şikayetçilerin yargılama aşamasında şikayetlerini bıraktıklarını, ancak söz konusu suçun şikâyetle ilgili olmadığını hatırlatan Yusuf Aydemir, Mehmet Ali Aydemir ve Besim Dursun, düşünce ve eylem birliği, kişinin yoksunluğuyla hareket etti. kendilerine düşen ve eylemlerine, bedenine veya bedenine uyan ya da ruh olarak kendini savunamayan kişiye karşı kasıtlı öldürme suçları işledikleri bildirildi. Üç sanıktan ağırlaştırılmış yaşam ve 4 ila 14 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı, Ayşe Artam ve Yıldırım Artam’ın 29 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılması ve özgürlüğünden yoksun bırakılması suçlamasıyla 29 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasını talep etti ve Musa Aydemir amcası için beraat kararı verdi ve Hatun Dursun.

Cumhuriyet savcısı ayrıca sanıkların Mehmet Ali Aydemir, Besim Dursun, Ayşe Artam ve Yıldırım Artam’ın cezayla birlikte alıkonulmasını talep etti.

Ramazan Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi