Leyla Aydemir cinayetinde şok gelişme!

Leyla Aydemir cinayetinde şok gelişme!
19:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

Zorla ve dolandırıcılıkla kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakmadan iki yıl hapis cezasına çarptırılan Yusuf Amca Yusuf Aydemir, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aydemir’e cezasında herhangi bir indirim yapılmadı. Öte yandan Yıldırım Artam, Ayşe Artam, Besim Dursun, Hatun Dursun, Mehmet Ali Aydemir ve Musa Aydemir delil yetersizliğinden beraat etti.

Little Leyla davasında karar bozuldu

Küçük Leyla’nın davasından 3 ay sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla tutuklanan Yusuf Amca Yusuf Aydemir, serbest bırakıldı. Karar dilekçesinde, “Yusuf Aydemir’in tutukluluğunun devam etmesi kararı, tutuklanmasının bir ceza değil, bir tedbir olduğu düşünülerek, hükümlü veya tutuksuzsa, ileride kurtarılamaz hale gelmesine neden olabilir. Diğer bir suç ise, karar kesinleştiğinde Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Merkez Masasına müzekkeresi yazması, dosyayı mahkemeye göndermesi, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde Ofisimize dilekçe vermesi açısından Erzurum Bölge Mahkemesine dilekçe göndererek (I) fıkrasında yer alan ret kararının ve tahliye kararının veya tutanağa kaydedilmek üzere sicil memuruna, başka bir Bölge Adliye Ceza Dairesine veya Asliye Ceza Dairesine ifade verilmesi Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunun 286/1 maddesi uyarınca mahkeme 2.Ceza Dairesi Başkanlığımıza itiraz ve bozma kararının kesinleşmesine oybirliği ile karar verildi. imously 21/12/2020 ”.

“Deliller daha iyi incelendikten sonra yeni bir karar verilecek”

Konuyla ilgili açıklama yapan Leyla’nın anne ve babasının avukatı Erdoğan Tunç, “İstinaf mahkemesi Leyla’nın davasında 7 sanığın kararını tamamen bozdu ve geri verdi. Mahkemeye gerekçe olarak eksik inceleme ve eksik soruşturma ile karar verildiği için, mahkeme kararının bu şartlarda doğru olmayacağı daha iyi araştırıldıktan sonra böyle bir karar alınmış, deliller daha iyi incelenmiş ve bir takım prosedürler uygulanmamıştır. takip etti. Bundan sonraki süreçte incelenmesi gereken deliller yeniden incelenecek ve eksik işlemler tamamlandıktan sonra karar verilecek ”dedi.

Özge Bozo

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi