Letgo’da filmlerin konusu olacak dolandırıcılık hikayesi

Letgo’da filmlerin konusu olacak dolandırıcılık hikayesi
13:00 - Ağustos 5 2020 Çarşamba

Kendini MÖ Kocaeli’nde görev yapan polis memuru. ikinci el ürün alışveriş sitesi Letgo olarak tanıtıldı. Duyuruyu gören EE adlı kişi, M.Ö. iddia edilen kişi ile temasa geçti. Ürünü satın almayı kabul eden EE, “Gebze’de yaşıyorum. Kocaeli’de polis olarak çalışıyorum. Görev yerim Karamürsel. ”

EE, Gebze’ye gelip ürünü satın almak istediğini ve “Görevim Karamürsel’e gidiyorum. Zamanım yok. Ürünü kargo ile göndereceğim. ”Metro Turizm’in sahip olduğu kargo şirketinin depo teslim belgesini PDF olarak gönderen EE, ATM’nin kartsız işlem bölümünden 1.600 lira para gönderdi. Otobüsün gelişi sırasında İstanbul Bayrampaşa Otobüs Terminali’ne giden EE, belgenin yanlış olduğunu öğrendiğinde şaşırdı. Belgedeki bilgileri içeren otobüsün başka bir şehirde olduğunu öğrenen EE, kişiye ulaşmak istedi. Birçok kez çağrılmasına rağmen, kendisini polis memuru olarak tanıtan kişiye ulaşamayan EE, dolandırıldığını, önce savcılığın ardından da polis karakolunda nefes aldığını anladı.

Dolandırıldı, giderek daha hileli

Kendisini bir polis memuru olarak tanıttı ve adını M.Ö. EE, dolandırıcılıktan şikayetçi olduğunu iddia ederek, onun da bir aldatmaca olacağını söyledi. Olan ilginç olayı anlatan EE, “Letgo’da bir oyun konsolu ararken bu profili gördüm. Kişi ile temasa geçtik. Kendisini Kocaeli’nde çalışan bir polis memuru olarak tanıttı. Gebze’de yaşadığını söylediğimde cihazı almak için bir toplantı istedim. Ancak Karamürsel’e gideceğini ve vakti olmadığını söyledi. Ona otobüsle gönderebileceğini söylediğimizde ‘tamam’ dedik. Bana otobüs şirketinin kargo departmanının teslimat belgesini gönderdik. Buna inanarak ATM’sinin kartsız işlem bölümünden parasını İBAN numarasına gönderdim. Bana dedi ki, ‘Acilen ödemek zorunda olduğum bir kredim var. Sana şimdi para göndereceğim. Verdiğim İBAN numarasına gönder ‘dedi. Bunu da kabul ettim. Başka bir kişiden bin 500 TL aldım. Kabul ettiğimiz bin 600 lira ile birlikte 500 bin lirayı kişi tarafından verilen IBAN numarasına gönderdim. Dolandırıldığımı ve para gönderdiğim kişiye ulaşamadığımı fark ettiğimde, hemen BE adında 500 bin yollayan kişiyi buldum. Ancak, bu kişiyle ürün satın almayı kabul ettiğini ve bu nedenle bana para gönderdiğini söyledi. Aniden dolandırıcı oldum. Ama herhangi bir sorun yaşamamak için, hemen BE adlı kişinin bin 500 lirasını ödedim. ”

Öte yandan, savcının talimatlarında, kişi M.Ö. İsmin doğru olup olmadığı araştırılmaktadır. Polis memuru olarak fotoğrafını çeken dolandırıcı ayrıntılı olarak araştırılmaktadır. İlk muayenede M.Ö. İsmin 2018 yılında FETÖ üyeliğinden atıldığı tespit edildi. Olayla ilgili ayrıntılı bir soruşturma devam ediyor.

Cihan Atik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi